Mısır Piramitlerinin Sırrı Nedir?

0
1209

Nasıl yapıldıklarına dair bu çağda bile net bir açıklama getirilemeyen bu heybetli yapılar, sırlarını halen korumakta. Mısır piramitlerinin boyutları birbirinden farklı olmakla birlikte, dünyanın yedi harikası içerisinde yer alan Keops Piramidi, “Dünyanın Yedi Harikası” listesinde yer alan, harikalar içerisinde ayakta kalmayı başarabilmiş tek yapı olma özelliğindedir. Bu görkemli yapılar her ne kadar Mısır Piramitleri olarak geçse de, dünyanın pek çok yerinde Piramit şeklindeki tarihi yapılar, büyük gizemleri ile beraber korunmaktadır.

Piramitlerin İnşa Edilmesi

Bir teori olarak eskiden bu görkemli yapıların köleler tarafından inşaa edildiğiydi. Ancak, 1990 yılında Mısır’da gezen bir turistin tesadüf eseri ayağının takılması ile beraber düştüğü çukur bu durumun böyle olmadığını gösterdi. Turist, son derece şık bir mezara düşmüştü, özel olarak inşaa edilmiş bu mezar, piramiti inşaa eden işçilere aitti. Kölelere, böyle heybetli mezarlar yapılmayacağı öngörüsü ile normal çalışanlar tarafından piramitlerin yapıldığı günümüzde anlaşılmış olundu. Yapılan çalışmalar derinleştirildiğinde, usta başlarının mezarlarının çok daha görkemli, usta başlarının yanındaki işçilerin mezarlarının daha az görkemli, düşük sınıftaki işçilerin mezarlarının ise çok az görkeme sahip olduğunu ve uzak bölgelere konumlandığını ortaya çıkardı.

Standart bir piramitte 200.000 kadar işçi çalıştığı tahmin edilmektedir. İnanılmaz bir sayı öyle değil mi? Bir başka inanılmaz olan da, bu işçilerin iskeletleri incelendiğinde, çalışanların omurgalarının inanılmaz ağırlıklara maruz kaldığı tespit edilmektedir. Bu da piramit inşaasında, çok ağır taşların taşındığını bize göstermektedir. Bir piramitte, 15 milyon üzeri kireç taşı, yapım sırasında kullanılmış durumda.

Piramitlerin Büyük Sırları

Piramitlerin günümüzde pek çok bilimsel sırra ev sahipliği yaptığı bilinmektedir. Bunlardan bazıları:

  • Keops piramidinin taban çevresini, yüksekliğine bölecek olursanız 3.1416 sayısını elde edersiniz. Bu sayı size bir yerden tanıdık geldi mi? Evet! Pi sayısı, çemberin yapı taşı olan bu oran Keops’da kullanılmış.
  • Keops piramidinin yüksekliğini 1.000.000.000 sayısı ile çarparsanız, bu çarpım sonucu elde edeceğiniz sayı dünya ile güneş arasındaki uzaklığı size verir. İnanılmaz değil mi? O zamanda insanlar bu bilgiye vakıf değilken bunu nasıl bilebilmişler sizce?
  • Keops Piramit’i adeta kuzey kutbu ile dünya merkezinin ortasındadır. Çünkü, piramidin dünyanın merkezi ile arasındaki uzaklığı, kuzey kutbu ile arasındaki uzaklığına eşittir.
  • Piramitlerin mimarisi büyük zeka ürünüdür. Bir piramit hangi kralın adına inşaa edildiyse, o kralın odasına yılda iki defa güneş girer. Bunlardan birisi kralın öldüğü gün, diğeri doğduğu gündür.
  • Piramitlerin içerisinde radar gibi güçlü manyetik aletler çalışmamaktadır.
  • Piramit içerisine bırakılan bir süt, birkaç hafta sonra maya olmaksızın yoğurda dönüştüğü iddia edilmektedir.
  • Açık yaraların piramit içerisinde normale oranla çok daha hızlı iyileştiği iddia edilmektedir.
  • Piramitler, doğal bir klima gibidir. Yazın içerleri serin, kışın ise sıcak olma özelliğindedir.
Önceki İçerikAşurenin Faydaları Nelerdir?
Sonraki İçerikDuvar Kağıdı Nasıl Yapılır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz