Marmaris Hakkında Bilgiler – Nasıl Gidilir?

1
2008

Marmaris Kalesi: 1980-1990 yılları arasında restore edilmiş ve 1991 yılında Marmaris Müzesi olarak hizmete açılmıştır. Toplam yedi kapalı mekanı vardır. Müzede cam eserler, ok uçları, Osmanlı dönemine ait halı, kilim mobilya ve süs eşyaları sergilenmektedir.

Kervansaray: Osmanlı dönemine ait önemli bir eser olan Kervansaray’da yedi küçük ve bir büyük oda vardır. Bu odalarda bugün turistik eşya satan dükkanlar bulunmaktadır.
Amos: Amos’a, Kumlubük Köyü’nün kuzeybatısından ulaşmak mümkündür. Helenistik dönemde oluşan Amos, bir tepe üstünde yer alan, tapınak ve bazı heykellerden oluşur. Amos’a giderken yolunuzun üstünde olan Kumlübük Köyü’ne de mutlaka uğrayın. Denizine ve restoranlarına hayran kalacaksınız.

Cedrade(Kleopatra Adası): Bu küçük adanın ilginç bir hikayesi var. Efsaneye göre bu küçük köy Kleopatra ve Mark Antoinus’un denize girdikleri yer olup buranın kumunu Antoinus’un gemilerle Mısır’dan getirttirildiği söylenir.

GÜNEŞLENMELİSİNİZ
Marmaris’te 3 tane mavi bayraklı plaj var. İçmeler, Turunç ve Pamucak. Marmaris’e gidip de koylarına ve çevre köylerine uğramamak büyük hata olur. İçmeler hem deniz hem eğlence olarak çok beğeneceğiniz bir beldedir.


YEMELİSİNİZ
Marmaris’te çok sayıda ve her damak tadına uygun yemekleri kolaylıkla bulabilirsiniz. Bir tatil beldesi olmasına rağmen çok sayıda restoran ve kafe vardır. Kumlubük Köy’ünde, “Hollandalının Yeri” adlı restoranı denemenizi tavsiye ederiz.
Marmaris’in tarhanası, dondurması ve etin pirinç ile doldurularak hazırlandığı Sura adlı yemekleri meşhur olduğunu unutmayın.

EĞLENMELİSİNİZ
Marmaris’te çok sayıda eğlence merkezi bulabilirsiniz. Turizm sektörünün önde gelen yerlerinden olduğu için eğlence sektöründe de her zevke uygun mekanlar mevcut. Marmaris’te 24 saat boyunca sınırsız ve gönlünüzce eğlenebilirsiniz. İçmeler’de ki çeşitli otel ve tatil köylerinin imkânlarından yararlanabilir , merkezde de Barlar Sokağında dilediğiniz gibi dans edebilirsiniz.

Önceki İçerikVirüslere Karşı En Güvenli tarayıcı hangisi?
Sonraki İçerik2011 Kyk Burs ve Kredi Sonuçları
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

  1. marmaris’te yapabileceğiniz,görebileceğiniz daha bir çok farklı şeyler bulunmaktadır.Bir kısmı burada belirtildiği üzere.Geri kalan Marmaris ile ilgili bilgileri öğrenemek daha detaylı bir araştırma yapabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz