Localhost Üzerinde WordPress Çalıştırmak

0
2225

Localhost Üzerinde WordPress Çalıştırmak
Wordpress çalışmalarınızı geliştirmek yada tema üzerinde oynamalar yapmak istiyorsanız localhost olarak çalıştırmak tam size göre bir çalışma ortamı demektir.Kodlar üzerinde oynamalar ya da tema üzerinde istediğiniz düzenlemeyi yapmak isterseniz kendi bilgisayarınız üzerinden bir host açıp istediğinizi yapabilirsiniz.

Bu işlemi yapabilmek için birkaç programı ihtiyacınız olacaktır.Bunlardan biri localhost için wampserver programıdır.Diğer bir program ise dreamweaver programıdır.Bu iki programı bilgisayarınıza kurduktan sonra çalışmalara başlabilirsiniz.Wapmserver kurulum yapmak istiyorsanız yazı üzerine tıklayıp konuyu inceleyebilirsiniz.

Şimdi ise dreamweaver programı üstünde wordpress dosyalarını tanımlamaya geldi.Bu işlem için ilk olarak bir site tanımlaması yapmamız gerekiyor.Tanımlama işlemi için dreamweaver

dreamweaver_site_tanımlama

site ismini yazdıktan sonra siteyi localhost üstünde wampserver dosyaları içinde bulunan www ve sitenize hangi ismi verdiyseniz orada tanımlamanız gerekmektedir.
Bu işlem bittikten sonra server sekmesine geliyoruz.Buradan ise localhost olarak seçim yapıyoruz ve web url ve local üstünedeki dosya yolunu belirtiyoruz.
dreamweaver_site_tanımlamaa
Bu yoluda belirtikkten sonra aşağıdaki resimdeli gibi testing sekmesine tıklayıp save diyip çıkıyoruz.

dreamweaver_site_tanımlamak

Eğer halen localhost çalışmıyorsa localhostta çaıştırdınız url bakınız bazı durumlarda wampserver çalışmayabiliyor bunun için ise

Listen 12.44.56.99:80
Listen 88

Listen yazan yere bir port numarası belirlemeniz gerekmektedir.Yani bu işlem yaptıktan sonra ise dreamweaver üzerinde verdiğiniz url adreslerine http://localhost:88/myblog bu şekilde yazmanız gerekmektedir.

Önceki İçerikTurkcell Maxi Plus 5 AVEA İnternet Ayarları
Sonraki İçerikWindows Phone İçin Whatsapp Messenger
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz