Lazer Yazıcı ile Mürekkep Püskürtmeli Yazıcı Arasındaki Farklar

1
2777

Yazıcı türleri arasında en çok tercih edilen iki tasarım olan lazer yazıcı ve mürekkep püskürtmeli yazıcılar pek çok açıdan farklılaşıyor. Bu iki yazıcı arasından hangisini tercih etmeniz gerektiği noktasında aklınız karışıyorsa, aradaki farklara dair bilgi almanızda fayda olabilir. Ayrıca yazıcıyı kullanım amacınız ve kullanım sıklığınız da göz önünde bulundurmanızı öneriyoruz. Lazer yazıcı modellerine buradan göz atabilirsiniz.

Gün içerisinde çok sık baskı almanız gerekiyorsa lazer yazıcılar sizin için daha avantajlı bir seçim olabilir. Eğer çok ender durumlarda baskı almak için bir yazıcıya ihtiyacınız varsa fiyat bakımından size daha düşük bir rakama mal olacak mürekkep püskürtmeli yazıcı modellerini tercih edebilirsiniz. Lazer yazıcıların fiyatları biraz daha yüksek olabiliyor; fakat baskı alma hususunda da lazer yazıcıların daha ekonomik olduğunu söylemek mümkün.

Lazer Yazıcı mı Mürekkep Püskürtmeli Yazıcı mı Tercih Edilmeli?

Mürekkep püskürtmeli yazıcıların ön plana çıkan özellikleri arasında çok sayıda farklı kağıt üzerine baskı yapabiliyor olması özelliği var. Ancak yüksek kaliteli grafik baskı almak istediğinizde mürekkep püskürtmeli yazıcılar lazer yazıcı modellerine karşı büyük bir avantaj sunamıyor. Lazer yazıcılar baskı kalitesi ve incelikleri noktasında fark yaratabiliyor. Eğer sadece metin çıktısı almayı planlıyorsanız mutlaka bir lazer yazıcı edinmeniz gerekmiyor.

Kompakt bir tasarım beklentisi içerisindeyseniz mürekkep püskürtmeli yazıcılara yönelebilirsiniz. Üretici firmalar son dönemde daha küçük ebatlarda ve daha kompakt tasarımlar geliştirmeye başladı. Lazer yazıcılar sahip oldukları farklı fonksiyonların da etkisiyle biraz daha fazla yer kaplayabiliyor. Tarama, fotokopi çekme ve faks gibi özellikler lazer yazıcılar için bir avantaj olarak karşımıza çıksa da daha fazla yer kaplıyor olması da gözlerden kaçmıyor.

Mürekkep püskürtmeli yazıcılar yüksek kalitedeki çıktıları hızlı bir şekilde sunma noktasında lazer yazıcıların gerisinde kalabiliyor. Sonuç olarak lazer yazıcı mı yoksa mürekkep püskürtmeli yazıcı mı tercih edilmeli sorusunun yanıtı, kullanıcının kullanım şekline ve kullanım amacına göre değişebiliyor. İki yazıcı modelinin birbirinden ayrıldığı hususların hangileri sizin için daha önemliyse ya da daha fazla ön plana çıkıyorsa, bu hususlar doğrultusunda seçim yapabilirsiniz. Kartuş ve toner maliyetlerini mutlaka hesaba katmayı unutmayın.

Önceki İçerikMinecraft PE Türkçe Dil Yaması
Sonraki İçerikDigiturk Bein Sport Kolay Kurulum Nasıl Yapılır
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz