Klimanın Zararları Nelerdir?

0
831

Klimanın Zararları Nelerdir?
Sıcak havaların olmazsa olmazı klimaların hayatımızı nasıl etkileyebilecekleri konusunda hiç düşündünüz mü?
Evet. Klimalar her derde deva niteliğinde, yaz aylarının ve bunaltıcı havaların karşısında çelikten duvar ören en iyi dostumuz olmuştur. Yanına geçip dakikalarca durduğumuz hatta işi abartıp alışkanlık haline getirebileceğimiz klima dostluğumuz bir gün bizi arkamızdan vurabilir.

Klimanın Zararı Var Mı?
Günlük hayatta kullandığımız her cihazın bir kullanım koşulu vardır. Klimalarda da buna benzer bir durum geçerlidir. En basitinden hava sirkülasyonu yapan bu cihazın başında ya da çok yakınında durmak bile sizi hasta etmeye en yakın yol olacaktır. Ani hava değişimleri en basit örneği ile sizi hasta edebilir. Kas ağrılarına, nezle grip gibi hastalıklara davetiye çıkarabilirsiniz.

Bunların yanı sıra genelde kolay kolay akla gelmeyen bir zararı daha olacaktır. Klima dediğimiz üzere hava sirkülasyonu sağlar ve bu durum aslında aynı ortamdaki pek çok zararlı bakterilerin devamlı yer değiştirmesi demektir. Özellikle ufak alanlar dışında, ofis gibi yerlerde bu durum mevcut ise pek çok kişinin soluduğu aynı ortamdaki hava sizi fark ettirmeden etkisi altına alacaktır.
Klimanın zararlı etkileri illa ki her daim olacaktır yalnız bu durumu biraz hafife almak ta bizim elimizdedir. Klimaların içerisinde hava filtreleri bulunmaktadır. Bu filtrelerin düzenli olarak temizliğinin ve bakımının yapılması gerekmektedir. Bu şekilde daha sağlıklı bir kullanım ile hastalıklara elveda diyebilirsiniz.

Önceki İçerikTelefon Şarj Olurken Telefonla Konuşmak Tehlikeli midir?
Sonraki İçerikGoogle Allo Nedir ve Nasıl Kullanılır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz