Telefon Şarj Olurken Telefonla Konuşmak Tehlikeli midir?

0
883

Telefon Şarj Olurken Telefonla Konuşmak Tehlikeli midir?
Bu konu senelerdir gündemden düşmeyen bir konudur. Gerçekten de telefonların patlaması şarj ederken aktif kullanımdan dolayı mı kaynaklanır? Ya da her telefonda bu sorun ile karşılaşır mıyız?
Yıllardır bu konu üzerine pek çok makaleler yazıldı haberler yapıldı. Bu durumun gerçek örnekleri ile karşılaşıldı. Ancak cidden bu neyden kaynaklanıyor?
En basitinden bir örnek verelim. Cep telefonlarınızı şarj ettiğinizde soğuk bir ortam içerisinde pek fark etmiyor olsanız bile sıcak bir ortam içerisinde kolaylıkla fark edebileceğiniz gibi şarj sırasında telefonda ciddi bir ısı yükselmesi meydana gelmektedir. Siz o sırada telefonunuzda bir oyun ile ilgileniyor iseniz, şarj olmasının verdiği enerji bir yana sizin yaktığınız enerji telefonun bataryasını zorlayacaktır. Sırf bu durumdan bile sağlam bataryaların ömrü çok kısalmaktadır.

Yapılan araştırmalar ve yıllarca söylenen önlemler de halen güncel bilgiler arasında yer almaktadır. Bunların içerisinde birinci öncelik bataryanın kalitesi olmaktadır. Bilirsiniz orijinal bir batarya ile sahte bir batarya arasındaki farkı. Bizim bildiğimiz sadece şarj ömrünün farkıdır. Ancak bu sadece görünen buz dağıdır. Bataryaların kaplama ve iletim gibi özellikleri de buna dahil olmaktadır. Eğer sağlığınızı her daim düşünüyorsanız kaliteli ekipmandan vazgeçmemek gerekir.
Diğer bir bilinen etken ise yine sahte şarj aletleridir. Kullandığınız telefonu şarj edebilir her cihaz ama ona uygun olması da ayrı bir faktör olacaktır. Sahte cihazlar sizin can sağlığınızı tehdit etmekle birlikte telefon bataryasının ömrünü de bir hayli düşürecektir.

Önceki İçerik112 Acil Servis Nedir?
Sonraki İçerikKlimanın Zararları Nelerdir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz