112 Acil Servis Nedir?

0
2216

112 Acil Servis Nedir?
Sağlık hizmetleri geçmişten geleceğe her daim güncel ihtiyaç olmuştur. İnsan hayatının ilk önceliği olarak hizmet veren acil servis günümüzde aktif olarak hizmet veren resmi sağlık hizmetlerinden biri olma özelliği taşımaktadır.
Sağlık sektörü hemen hemen pek çok sektör içerisinde en özverili çalışılması gereken bir hizmettir. Gece gündüz demeden, gün saat gibi zaman farkı olmadan her zaman insan ihtiyaçlarına karşı hazır ol durumundadır.112 Acil servisin en çok ihtiyaç duyulduğu zamanlarda, trafik kazaları, yangınlar, göçükler ya da diğer insani durumlarda ilk müdahaleyi yapabilmek için bir telefon kadar uzaklıktadır.

Başa gelebilecek herhangi bir nedenden ötürü bu hizmeti aradığınızda telefondan olay yerine gelene kadar sizinle ve olayla ilgili yakından ilgilenmeye başlayacaklardır. Öncelikle olayın ne olduğu, ambulansın gelebilmesi ve yer bilgisi için nerede olduğu ve yardıma ihtiyacı olan kişilerin anlık durumları hakkında bilgi alarak, sağlık ekiplerinin olay yerine gelene kadar yapabileceğiniz ilk müdahaleler hakkında sizi bilgilendirirler.

Başlıca Görevleri Nelerdir?
112 Acil servislerin genel olarak bilinmesi gereken görevleri ise aşağıda belirtilecektir.

  • Anlık ve acil durumlarda hemen sağlık hizmetlerini başlatmak
  • Trafik kazaları sonucunda ortaya çıkabilecek yaralanmalara karşı sağlık hizmetini başlatmak
  • Hastaların bir yerden başka bir yere güvenli bir şekilde gidebilmeleri için hasta nakil işlemlerini başlatmak
  • Can kurtarma ve toplumsal aktiviteler içerisinde gerekli olan hizmetleri sunmak.
Önceki İçerikGalaxy J7 2016 Nasıl Format Atılır?
Sonraki İçerikTelefon Şarj Olurken Telefonla Konuşmak Tehlikeli midir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz