Kış Turizmi için tatil mekanları

0
1182

ERCİYES

ILGAZ

KARTALKAYA

PALANDÖKEN

SAKLIKENT

SARIKAMIŞ

ULUDAĞ

ERCİYES

Uzun kış sezonu, geniş pist seçenekleri ve 3.917 metrelik irtifasıyla Erciyes, kayak tutkunlarının son yıllardaki gözdelerinden. Sönmüş bir volkanik dağ olan Erciyes, Kayseri Ovası ve Kapadokya’nın volkanik panoramasına hakim. Kayseri’nin güneyinde, Kapadokya’nın doğusunda yer alan Erciyes Kayak Merkezi, kent merkezine 25 km uzaklıkta.

TEKNİK BİLGİLER

Erciyes Dağı’nda kurulan kayak merkezinin doğal yapısı, kayak sporu için hayli elverişli. Geniş bir alana yayılan merkezin en alçak noktası, 2200 ; en yükseği ise 3100 metre. 3 ana pistin hepsi de kayak turları, snowboard, summer skiing ve heli-skiing için elverişli. Erciyes’in sunduğu bir başka ayrıcalık da kar raftingi. Erciyes Kayak Merkezi’nde 1 telefekir, 5 mekanik tesis, (2 teleksi, 3 telesiyej) , 7 T bar, 300 ve 600 metrelik 2 mini lift, acil ilk yardım merkezi, 1 mobil klinik ve 1 kar ağacı bulunuyor. En uzun pist 2250 metre, en uzun telesiyej ise 3000 metre. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğ’ne ait telesiyej tesisi, birbirini takip eden 1500′er metrelik 2 liftten oluşuyor ve kayak merkezinin en uzun pistine hızlı ve rahat çıkış sağlıyor.

İKLİM, EN UYGUN MEVSİM, KAR KALINLIĞI

Kara iklimi özelllikleri gösteren Erciyes, güney ve batı yönlü rüzgarların etkisinde. Bölge zaman zaman sert rüzgarlara maruz kaldığı için toz kar, dengeli yayılamıyor. Ancak yüksek irtifadan ötürü kar uzun süre erimeden yerde kalıyor. Kar kalınlığı, 50-100 cm arası; en iyi sezon, 1 Aralık-15 Nisan

ILGAZ (Kastamonu)

Ilgaz dağı, zirveleri karlı tepelerinin kucağına sakladığı kayak merkeziyle son yıllarda kayak sporu tutkunlarının yeni alternatifi. Batı Karadeniz’den Orta Anadolu’ya uzanan sıradağlar üzerinde, Kastamonu’dan Çankırı sınırına kadar uzanan derin vadileri, yüksek tepeleri ve zengin ormanlarıyla Ilgaz Dağları; Ilgaz Dağı Milli Parkı ve kayak merkezine ev sahipliği yapıyor. Karakeçilik Tepesi’nin altında yer alan kayak merkezi, yoğun ormanlık bölgeden sıyrılmış bir düzlükte kurulu ,derli toplu bir alan.

TEKNİK BİLGİLER

Kayak merkezinin iki ana pistinden biri, dik ve zor parkurlarıyla tecrübeli kayakçılara hitap ederken diğeri hafif eğimli yapısıyla mini slalom alpin stili ve tur kayağı için birebir. 1 adet çift iskemleli, 900 metre uzunluğunda telesiyej, 1 adet 1500 metre uzunluğunda teleski, 1 adet baby-lift, bir mobil klinik ve ambulansın bulunduğu merkezde irtifa oranı minimum, 1765, maksimum 2587 metre

İKLİM, EN UYGUN MEVSİM, KAR KALINLIĞI

Kastamonu’ya Karadeniz iklimi hakim olsa da iç kısımlara doğru gittikçe hava sertleşiyor ve karasal iklim özellikleri görülüyor. Yüksek yağış ortalaması, yüksek irtifa ve pistlerin kuzeydoğuya bakması kar kalitesini arttırıyor. Kar kalınlığı, 50-200 cm arasında, en iyi sezon 1 Aralık-30 Mart

KARTALKAYA (Bolu)

Modern ve donanımlı tesisleri, kayak butikleri ve elbette elverişli pistleri ile son yıllarda Uludağ’ın tahtına göz diken Kartalkaya, İstanbul ve Ankara’ya yakınlığı nedeniyle de kayakseverlerin hafta sonlarındaki en önemli kaçış durağı haline geldi. Mükemmel bir doğal güzelliğe sahip olan ve Köroğlu Milli parkı içinde yer alan Kartalkaya, Bolu’ya 38 km mesafede. Abant, Yedigöller, Gölcük ve Sarıalan Yaylası’na da hayli yakın olması, doğa sporları açısından da Kartalkaya’yı çok avantajlı hale getiriyor.

Teknik Bilgiler

Köroğlu Dağları’ndaki merkezin pistleri, minimum 1850, maksimum 2200 metre yükseklikte.

2 telesiyej, 9 teleski tesisinin bulunduğu merkezde, mekanik tesislerin toplam taşıma kapasitesi saatte, 4750 kişi. En uzun pistin 1400 metre olduğu merkezdeki pist sayısı, 28; toplam pist uzunluğu 30 km.

İKLİM, EN UYGUN MEVSİM, KAR KALINLIĞI

Ilıman bir iklim kuşağındaki bölgede, zaman zaman yoğun sis görülüyor. Batı ve kuzeybatı yönlü rüzgarlar hakim. Kar kalınlığı ortalama 250 cm civarında; ideal sezon 15 Aralık-15 Nisan

PALANDÖKEN (Erzurum)

Sisli zirveleri, modern tesisleri, doğal kayak pistleri ve uzun kar sezonuyla son yıllarda kayak turizminin gözdesi haline gelen Palandöken’i avantajlı kılan unsurlardan en önemlisi, Erzurum’a çok yakın olması. Böylece kardan ve kaymaktan sıkıldığınızda, kente inip tarihi ve doğal güzelliklerin tadını çıkartabilirsiniz. Erzurum’un güneyinde, Palandöken dağlarının kuzeyinde, adeta bir çanakta toplanmış gibi görünen kayak merkezi, kent merkezine sadece 4 km. uzaklıkta.

TEKNİK BİLGİLER

Her biri yaklaşık 5 bin metre uzunluğundaki 4 kayak pisti dışında, orta uzunlukta 3 pistle birlikte toplam pist uzunluğu 28 bin metreye ulaşıyor. Rakım, 2150 ile 3125 metre arasında. Türkiye’nin en uzun pisti olan Ejder, 3125 metrelik Ejder Tepesinden başlayıp tesislere kadar iniyor ve uzunluğu, 8000 metreye ulaşıyor. Bölgede, 2 teleski ve 5 telesiyej mevcut. En uzun telesiyej, 3235 metre uzunluğunda. Acil yardım merkezi, mobil klinik, gondol tesisi ve kar aracı, merkezin misafirlerine sunduğu hizmetler arasında.

İKLİM, EN UYGUN MEVSİM, KAR KALINLIĞI

Karasal iklimin hüküm sürdüğü bölge, güney ve batı yönlü rüzgarların etkisi altında. Şiddetli rüzgarların etkisine kapalı ve hava sıcaklı uzun süre düşük kaldığından kaliteli toz kar, muhafaza edilebiliyor. Kar kalınlığı, 60-120 cm arasında; en iyi sezon, 1 Kasın-1 Haziran tarihleri arasında

Önceki İçerikFacebookda uygulamalar nasıl kaldırılır ?
Sonraki İçerikSalma Hayek Kimdir? – Salma Hayek Biyografisi
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz