Kış Tatili Uludağ Bursa

7
2926

Batı Anadolunun en yüksek dağı olan ve 2543 mt. yüksekliğindeki Uludağ Türkiye nin en bilinen kayak merkezi olma özelliğine sahip.

Uludağ, ülkenin en gözde kış sporları merkezidir. 1961 yılında Milli Park ilan edilen Uludağ, sadece kış turizmine değil, yaz aylarında kampçılık, trekking ve günübirlik piknik yapmak için tesislere sahiptir.
Uludağ Kayak Merkezi iki ayrı bölgeden oluşmaktadır.

Uludağ kayak merkezi “Tur kayağı” ve “Helikopterli kayak” uygulamaları bakımından uygun coğrafya şartlarına sahiptir. Kayak dışında snow board, big foot, buz pateni, kar motosikleti yapmakta mümkündür.

Uludağdaki kayak merkezlerinde Kiralık kayak takımı ve kayak hocaları bulunmaktadır. Bir günlük dersle kayak yapmaya başlamanız mümkündür.

Ulaşım:
Kayak Merkezi Bursa’ya karayolu ile 40, havaalanına 60 dakikadır.
Kış aylarında arabada da zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulmalıdır. Yol üzerinde zincir alınacak ya da kiralanacak yerler bulunmaktadır.

Uludağ’a teleferikle çıkılabilir. Bursa Kadı Yayla (1235 m) arasında iki, Kadı Yayla Sarı Alan (1621 m.) arasında iki, toplam dört hat vardır.
Coğrafya:

Çevre, orman örtüleri ile kaplıdır. Uludağ yöresi yarı ılıman iklim kuşağı üzerinde olmasına rağman rüzgar yönü güneybatı-güney yönlerindedir.
Kayak alanı 1750-2543 m. yükseklik arasında yapılmaktadır ve Kayak için uygun zaman 20 Aralık-20 Mart arasındaki tarihlerdir.

Önceki İçerikAile Hekimimi Seçebilir ve Değiştirebilirmiyim?
Sonraki İçerikYılbaşı mesajları
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

7 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz