İzmir Adnan Menderes Havaalanına Ulaşım Nasıl Yapılır ?

20
10147

İzmir ülkemizin 5 milyona yakın nüfusu sahip en kalabalık 3. şehri ve birçok turistik bölgeye sahip ve ticari alanları ile yüksek bir potansiyele sahip en güzel şehirlerimiz arasındadır.Ticari olarak liman ve sanayi üstleri, fuar organizasyonları ile her zaman dikkat çeken bir şehrimizdir. Tabi sadece bunlarda değil en büyük havalimanlarımızdan biriside buradadır. İsmini eski Başbakanımız olan Adnan Menderes’ten İzmir Adnan Menderes Havalimanı Gaziemir ilçesinde bulunmaktadır. Türk Hava Yolları, Pegasus Hava Yolları, Onur Air ve SunExpress gibi birçok havayolu firmasını içerisinde barındıran İzmir Adnan Menderes Havalimanı aynı zamanda barındırdığı iş ortamıyla çok fazla görevi olan bir alanımızdır.

Belediye Otobüsü
İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan yapılan otobüs hizmetleri, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olan ESHOT Genel Müdürlüğü’nün tahsis etmiş olduğu 200, 202 ve 204 numaralı otobüsler ile gerçekleşmektedir.

200 numaralı hat güzergâhı; Mavişehir semti, havalimanı
202 numaralı hat güzergâhı; Alsancak semti Cumhuriyet Meydanı, havalimanı
204 numaralı hat güzergâhı; İzotaş (Bornova – metro – otogar) havalimanı
ESHOT otobüslerinin yanı sıra HAVAŞ otobüs işletmeleri de Mavişehir – Havalimanı ve Cumhuriyet Meydanı – Havalimanı güzergâhlarında hizmet vermektedir.
24 saat çalışan otobüs hatları sayesinde, İzmirlilere gece yarısından sonra da toplu taşıma araçları ile ulaşım olanağı sağlanıyor. Detaylı bilgi için: www.eshot.gov.tr

Önceki İçerikTürkiyeden yapılan aramalarda ilk 10 sırasında neler var ?
Sonraki İçerikHesabın geçici bir süre için durduruldu uyarısı
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

20 YORUMLAR

    • 200 numaralı belediye otobüsleri kalkıyor havaalanından Mavişehir’e kadar gelmekte bu otobüsler. Tersane’de inerek gidebilirsiniz. Aracın sürücüsüne söylerseniz yardımcı olacaktır.

  1. benim arkadasım persembe gunu urfadan gelıcek ve ben aliagadan onu almaya metroyla gıtmeyı dusunuyorum fakat ındıgım zaman metro ile havaalanın arası varmı tekrar araca bınmek gerekıyomu ilk defa gıdıcem yardımcı olursanız sewınırım

  2. hocam ben,m sabah 7.35 de uaçğım var ve 40 dk öncesinde checkini tamamlamam lazım yani 6.45 gibi orda olmalıyım en geç , sizce bornovadan havaalanına kadar nasıl bir yol izlemeyim ? Şimdiden teşekkürler

    • checkin işlemini 1 saat kalıncaya kadar internet üzerinden yapabilirsiniz. Daha sonrasında Bornova metroya binip Halkapınar’da indikten sonra İzban’la havaalanına gidebilirsiniz. Öteki türlü otogar üzerinden dolmuşlarla gitme şansınız var ama o daha uzun sürecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz