İnternetten İkametgah Belgesi Nasıl Alınır?

0
10031

İnternetten İkametgah Belgesi Nasıl Alınır
Bürokrasik işlemlerde en çok kullanılan ve istenilen belge ikametgah belgesidir diyebiliriz ve artık E-Devlet üzerinden ikametgah belgesini ücretsiz bir şekilde alabiliyoruz. Bildiğiniz gibi daha önceden bu belgeyi devlet dairelerinden yada muhtarlıktan temiz etmemiz gerekiyordu. E-Devlet sisteminin yaygınlaşmasından sonra işlemler internet ortamına döküldü ve kısa yoldan bu işlemleri yapabilir duruma geldik. Bizde sizler için İnternetten İkametgah Belgesi nasıl alınır yada almak için neler yapmamız gerekiyor şeklinde bir konu hazırladık.
İkametgah Belgesi Nedir, Ne İşe Yarar?
Bürokrasik işlemlerde yada farklı bir işimiz için genel olarak ilk istenen evraklardan birisi İkametgah belgesidir. Yeni bir hat almaktan tutun iş başvurusu içinde bile sizden İkametgah belgesi istenebilir ve temin etmeniz gerekmektedir. İkametgah belgesi almak için ise bulunduğunuz ilin yada ilçenin nüfus dairelerine giderek İkametgah belgesi alabiliyorduk. Artık E-Devlet sistemleri sayesinde İkametgah belgesini istediğimiz saatte ve istediğimiz yerde kolay ve hızlı bir şekilde alabiliyoruz. Yani burdan aldığımız İkametgah belgesi asli suretteki (orijinal, ıslak imza statüsündeki) yerine geçmektedir.

İnternetten İkametgah Belgesi Nasıl Alınır?
İkametgah belgesi için ilk olarak e-devlet kapısına giriş yapmalısınız. Giriş yapabilmek için ise TC kimlik numarası, e-devlet şifresi veya anlaşmalı bankaların internet bankacılığı hizmeti gereklidir. Eğer çipli kimlik kartlarınızı aldıysanız kartınızla da giriş yapabilirsiniz.

Ardından arama bölümüne ikametgah yazabilir veya direkt bu bağlantıyı kullanabiliriz.

Karşımıza böyle bir uyarı metni çıkacak. Onaylayıp, devam ediyoruz.

İkametgah belgesinin neden vrileceğini bölümüne Kuruma İbraz seçeneğini aktif edebiliriz. Kurum Talebi altındaki alt seçeneklere girmemiz gerekiyor. Kurum Adı kısmına ise ikametgah belgemizi isteyen şirket/kurumu yazıyoruz. (Örneğin: Turkcell, Vodafone, Türk Telekom vs.)

Bu işlemler bittikten sonra kısa süre sonra karşınıza barkodlu olarak İkametgah belgeniz çıktıya hazır olarak karşınıza gelecektir. Artık nüfus dairelerine giderek İkametgah belgesi beklemenize gerek kalmadan işlemlerinizi hızlı ve basit bir şekilde yapabilirsiniz.

Önceki İçerikVaillant Kombi Müşteri Hizmetleri
Sonraki İçerikBimcell Ödemeli Arama Nasıl Yapılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz