İnternet Explorer Ayarları Nasıl Sıfırlanır?

0
3606

Internet-Explorer-Sifirlamaa
İnternette bulunan kötü ve zararlı uygulamalar sayesinde kullandığınız tarayıcıya zarar verebilir ve kullanılmaz hale getirebilir.Buda zamanda internete girememe ve kilitlenmeler gibi durumlarla sizi zor durumda bırakabilir.Bir süre sonra yüklediğiniz eklentiler hata verebilir ve giremeyecek duruma bile gelebilirsiniz.Bu gibi durumlar için tarayıcınızı sıfırlayabilir ve ayarlarınız ilk günki gibi kullanabilirsiniz.

Internet-Explorer-Sifirlama

Bu sıfırlama işlemi yapmak için ise IE> Araçlar> Internet Seçenekleri> Gelişmiş sekmesi ve ardından Sıfırla düğmesine tıklayınız.Bu sıfırlama herşeyi sıfırlamaz yani aşağıdaki sayacak olduğumuz durumları sıfırlama işlemi yapar.

-Araçlar çubukları ve eklentileri devre dışı olur.
-Tarayıcı ayarları sıfırlanır
-Gizlilik ve güvenlik ayarları vassayılan olur.
-Önbellek, Çerezler, Şifreler, Geçmiş, ActiveX filtreleme, İzlenme Koruması veri oluşturmak vb dosyalar da silinir.

Tabi bu windows üzerinde bulunan ayarlarla yapılan bir özelliktir.Yapılan işlemi programlada yapma şansınız var.Windows 7, Windows Vista ve Windows XP program sayesinde istenilen bilgileri silebilir ve sıfırlayabilirsiniz.
tarayıcı_sıfırlama
İlk olarak buradan Reset Internet Explorer settings uygulamasınız indiriniz.

Internet Explorer Ayarlarını Sıfırla iletişim kutusunda, Sıfırla’yı tıklatın.

Ayrıca gözatma geçmişini, arama sağlayıcılarını, Hızlandırıcılar’ı, giriş sayfalarını, İzlenme Koruması’nı ve ActiveX Filtreleme verilerini de kaldırmak isterseniz Kişisel ayarları sil onay kutusunu seçmek için tıklatın.

Önceki İçerikÜcretsiz Uzak Masaüstü Paylaşım Programları
Sonraki İçerikGoogle Play Store Silindi Geri Nasıl Yüklenir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz