Instagrama 10 Yeni Özellik Geldi

0
1077

instagram-yeni-ozellikler
İnstagrama eklenen 10 yeni özellik ile artık isteyen herkes bir fotoğraf ustası olabilir. Şimdiye dek instagram uygulamasında kullanıcılar buzdağının sadece görünen kısmı ile fotoğraflarını editleyip paylaştılar. Şimdi ise her bir kullanıcının profesyonel birer fotoğrafçı olması içten bile değil.

Fotoğraf paylaşım uygulaması instagram Salı günü itibariyle iOS ve Android platformlarında geçerli olacak 10 yeni özellik duyurdu. Kontrast, parlaklık ve doygunluk gibi yeni ayarların yanı sıra, Instagramın kendi filtreleri de daha da geliştirilmiş; kullanıcılar artık bir kaydırma çubuğu ile filtrenin yoğunluğunu ayarlayabilecek.
İnstagram ilk olarak karanlık fotoğraflarda ışıklandırma işlemini daha iyi hale getiren uygulaması Lux adlı seçeneği Mart ayında duyurmuştu. Lux ile birlikte kullanıcılar fotoğraf üzerinde bir kaydırma çubuğu yardımıyla ışığı azaltıp açma özelliğine sahip oluyordu. Bu slayt bar şimdi kullanıcıların düzenlemeleri üzerinde ne kadar dramatik bir sahne oluşturduklarını görmelerine imkan verecek.
İnstagram direktörü Peter Deng dünyanın geri kalanı ile profesyonel fotoğraf çekimi yapan kişiler arasındaki uçurumu kapatmaya çalıştıklarına vurgu yaptı. Ayrıca instagramın içerisinde yer alan ayarlar ile kullanıcıların her yerden ve ücretsiz olarak fotoğrafları editleme imkanına her zaman sahip olmaları için çalıştıklarını da sözlerine ekledi.
Tam da bu noktada şirket, en az altı ay süreyle yeni araçlar paketi inşa etmiş. Burada instagram mühendisleri ışığın fotoğraflar üzerindeki etkisini bulmak için değişik boyutlarda lensler kullanmış.
İşte yeni instagram fotoğraf düzenleme araçları tam listesi; (aynı anda fotoğrafları kırpma ve düzeltme sağlayan) parlaklık, kontrast, sıcaklık, doygunluk, vurgular, gölgeler, skeç, keskinleştirmek ve gücü filtreleme (Sınır aracı da, filtre gücü ortamında artık).
Daha fazla Instagram düzenleme araçları yolda, şimdilik onlar bittiği zaman instagram içindeki yerlerini alacaklar. İnstagram güncellemesi Android ve iOS platformlarında yer alacak…

Önceki İçerikGoogle Chrome’a Web Mağazası Dışından Uzantı Nasıl Eklenir?
Sonraki İçerikFacebook Yeni iOS Güncellemesi
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz