Facebook Yeni iOS Güncellemesi

1
1067

facebook-apple-uygulama
İnternet bağlantısının hayatlarımızın vazgeçilmez bir öğesi olduğu günümüz koşullarında “online” olmak deyim yerindeyse su içebilmek kadar önemli bir ihtiyaç haline gelmiş durumda. Ancak kullanıcıları online platformlara aktaran uygulamaların çevirim dışı yani offline olarak kullanılabilirliği de giderek önem kazanan bir durum haline geliyor.

Facebook da bu alandaki gelişmeleri yakından takip ediyor ki bu alanda başlangıç sayılacak iOS işletim sistemine sahip cihazlar için ilk adımı attı (Android her ne kadar mobil pazarın tartışmasız lideri olsa da her türlü uygulamanın ilk olarak iOS platformuna geliyor oluşu ayrı bir ironi).
Facebook değişim ve gelişim tabanlı ivmesinin bir gün bile geride kalmasına artık katlanamıyor ve geçen her gün ve yaptığı satın alma ve araştırmalar da göz önüne alınacak olursa bu alanda gerekli bütün radikal ya da radikal olmayan adımları atmaya hazır.

Seyahate çıktınız ve bulunduğunuz ortamda internet bağlantısı yok ya da metrodasınız bağlantınız yavaşladı vb. nedenlerle internet bağlantısının olmadığı alanlarda aklınıza gelen fikirleri durumları paylaşmak için beklemenize gerek yok. Facebook yeni geliştirdiği yöntemle artık internetsiz anlarda paylaşmak istediklerinizi kayıt altına alıyor.

Yeni yayınlanan Facebook iOS güncellemesi ile Facebook çok önemli sayılabilecek alanlara adım atmış bulunuyor. En önemli yeni özellik kullanıcıların uçak modunda veya internet bağlantısının olmadığı sırada paylaşım yapabilmesine imkan vermesi. Diğer ön plana çıkan özellikler ise ön izleme ve haber akışının daha hızlı yüklenmesi.
Facebook’un geliştirdiği offline paylaşım özelliği sayesinde iPhone telefonunuz uçak modunda veya internet bağlantısından uzak kaldığı durumlarda kişisel ileti alanını kullanmanızı sağlıyor. İnternet bağlantısına ulaşıldığı anda da kişisel iletiniz anında yayınlanıyor. Bu özellik doğal afet ya da benzeri durumlarda çok işlevsel bir boyuta dönüşeceğe benziyor. Facebook ön izleme ise kullanıcıların dinlediği müziği, okuduğu bir içeriğe ait linkin içerisinde yer alan istenmeyen linkin kaldırılmasını sağlıyor.
Facebook’un diğer üzerinde çalıştığı bir özellik ise içerik kartları. Özellik henüz test aşamasında ancak yakın zamanda gelmesi ve tüm kullanıcılar için aktif hale gelmesi çok olası diyebiliriz, zira bu alan Facebook için extra reklam alanı demek.

Önceki İçerikInstagrama 10 Yeni Özellik Geldi
Sonraki İçerikiPhone 4 Kamera Kısayolu Silindi
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz