Google Chrome’a Web Mağazası Dışından Uzantı Nasıl Eklenir?

0
2261

833e_google-chrome.jpg

Bilindiği üzere Google Chrome, son güncellemeleriyle güvenlik olayına da bir noktada el atmak istedi. Bunu Web Mağazası dışından eklenti yüklemeyi engelleyerek yapmaya çalıştı. Kendi bağımsız eklentisini yayınlayan onlarca site mevcut. Hatta çoğu eklenti için özel siteler açılmış durumda. Örneğin; Twitter üzerinden Facebook tarzı sohbet imkanı sağlayan Bonfire da, bu konudan nasibini almış eklentilerden. Eklenti yazarları bu olaya el atıp, eklentilerini Chrome Web Mağazası’na yüklemeden bu olay normal yollar vasıtasıyla çözülmeyecek gibi. Fakat bir yol mevcut. Eklentiyi direkt olarak indirdiğinizde Chrome yüklenmesini engelliyor, fakat indirip daha sonra Chrome’a yüklerseniz başarı ile yükleniyor.

Yapmanız gereken;
Gerekli eklentinin bağımsız web sayfasına girip, eklentinin direkt linkine sağ tıklayarak “Bağlantıyı farklı kaydet” seçeneği ile bilgisayara kaydetmek. Daha sonra Chrome’un genel menüsünden Araçlar > Uzantılar yolunu izleyerek Uzantılar sayfasına ulaşın. İndirdiğiniz eklentiyi bu sayfaya sürükleyip bıraktığınızda, aşina olduğunuz eklenti yükleme onay kutucuğu açılacak.Onay verdiğiniz an eklenti yüklenecektir.

Daha ayrıntılı olarak anlayabilmek adına videoyu izlemenizi öneririz.


Google Chrome’a Web Mağazası Dışından Uzantı Ekleme

Önceki İçerikSamsung Galaxy NotePRO 12.2 İle Büyük Ekran Keyfi
Sonraki İçerikInstagrama 10 Yeni Özellik Geldi
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz