Hint kınası ile dövme nasıl yapılır

0
1573

Hint kınası ile dövme nasıl yapılır?
Hint kınası adını Hindistan’dan almaktadır. Televizyonlarda filmlerde her zaman gördüğümüz ve onlar için bir yaşam tarzı olan bu iş bizler için bazen eğlence anlamına gelebilir. Hint kınasından geçici dövme yapmanız mümkündür. Tabi bu geçici dövmenin de vücudunuzda kalış süresini belirleyebilmeniz de size kalmıştır. Kullanacağınız malzemeler, kıvam oranı ve daha sonrasında dövmenize bakma şekliniz bu tüm faktörler dahilinde dövmenin süresini artıracak ya da azaltacaktır.

En başta bu işe evde başlayabilirsiniz. İşi profesyonel hale getirip para bile kazanmaya başlayabilirsiniz. Piyasaya baktığınızda hint kınalarının hazır paket halinde satıldığını görebilirsiniz. Yapacağınız dövmenin büyüklüğüne göre bunları temin edebilirsiniz. Bunun yanında kına ve oksijenli su lazım olacak. Oksijenli suyun amacı burada yapacağınız dövmenin kalıcı olmasına imkan sağlayacaktır. Daha kısa süre düşünüyorsanız musluk suyu da kullanabilirsiniz. Sonuç olarak elinizdeki malzemeleri kahve telvesi kıvamına getiriyorsunuz. Buradaki karışım da dövmenin kalitesini belli edecektir.

Evde dövme yapmaya başlamadan önce bir tane stick krem almalısınız. Bunu dövme yapacağınız yere sürün ve hafif şekilde kurumasına izin verin. Nasıl bir dövme yapacağınızı kararlaştırın ve bu şekli elinize stabilo kalemini alarak aydınger kağıdının üzerine çizin. Ardından dövme yapacağınız yere bu kağıdı bastırın. Bu kalemin mürekkebi teninize geçtiğinde hazırsınız demektir. Bundan sonra dövme işlemine başlayabilirsiniz. Az önce telve kıvamına getirdiğiniz karışımı, bir mil ya da kürdan ucu ile teninize geçmiş olan şeklin üzerine sürün. Bu sırada çizgileri aşmayın ve işleme yetecek kadar karışımınız olduğundan emin olun. İşlemler bittikten sonra oje kurutucu ya da makyaj sabitleyici malzeme ile kınanın donmasını sağlayabilirsiniz. Ancak bu işlem zorunlu değildir.

Yaptığınız dövme 15 dk içinde kurur. Ama bu durumdan sonra ne kadar çok süre beklerseniz ve yıkamazsanız, o kadar uzun süre dövmenin kalıcılığını sağlamış olursunuz. Yıkarken ılık su altında dairesel hareketler yaparak yıkayabilirsiniz. Ama sakın bu işlemi bastırarak yapmayın. Dövmenin silinmesi için ise dövme işlemi bittikten sonra teninizi sabun ile yıkayabilirsiniz. Ayrıca duş aldığınız zamanlarda dövme yaptığınız bölgeye kese sürerseniz, dövmenin daha kısa sürece silinmesini sağlayabilirsiniz.

Önceki İçerik1 pound kaç TL eder
Sonraki İçerikAvengers Infinity War Fragman ve Resimleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz