GYM ve Takımlar

0
1043

GYM ve Takımlar

Son zamanların en çok oynanan ve neredeyse tüm hayatımızın içerisine giren pokemon go oyunu dışarıdan her ne kadar pokemon aramak gibi gözükse de bu oyun sadece bununla sınırlı kalmıyor. Sanal oyun platformunun gerçekçiliğe yakınlığı ile ilgili pokemon oyunu oturduğunuz yerden oynanmakla sınırlı kalmıyor. Bazen pokemon arayacağım diye çevrenizde girmediğiniz alan, gitmediğiniz yer kalmıyor. İşin bu tarafı biraz sıkıcı ve bir o kadar da değişik gelmiş olsa da bu noktadan sonraki savaş alanları artık içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Başta pokemon ararken bile bu kadar başından ayrılamadığınız oyun savaşlara girince uykunuzdan bile edebiliyor. Bu yazımızda GYM ve takımlar adı ile alanlardaki savaşları ve takımlar ile ilgili bilgileri sizinle paylaşacağız.

GYM yani diğer adıyla savaş alanlarıdır. Bu alanlarda savaşabilmek için önce karakterinizin 5. seviye olması gerekmektedir. Bu şarta uygun karaktere ulaştığınız anda artık takımlara katılabilir ve savaş alanlarında meydan okuyabilirsiniz. Peki ya bu işlemler nasıl gerçekleşecek? Oyun size savaş alanlarında sahip olabileceğiniz 3 farklı çeşitte takım sunuyor. Bunlar kırmızı, mavi ve sarı olmak üzere oluşuyor. Tabi bizim dillendirdiğimiz isimlerin orijinal halleri, Valor, Mystic ve Instinct şeklindedir. Bu takımların her birinin kendine ait iddaları ve özellikleri bulunmaktadır.

Kırmızı yani Team Valor: Candela, takımın liderliğinde muhakkak gücü ve eğitimi savunmaktadır. Logosunda ise Efsanevi Moltres simgesi yer almaktadır.

Mavi yani Team Mystic: Lideri olan Blanche, halen bir takım pokemonların evrimleri üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir. Ambleminde ise Articun bulunmaktadır.

Sarı Takım Instinct: Görsel içeriğinde elektriği çağrıştıran sarı takım iç güdüleri ile hareket etmektedir. Ve mesajında ise asla kaybetmek istemediğini anlatmaktadır. Ambleminde ise Zapdos’u barındırmaktadır.

Her takımın kendi içerisinde bir özelliği ve açıklaması bulunmaktadır. Yalnız aslına bakacak olursak her takım birbiri ile eşit özellikler taşımaktadır. Şuan bu oyunu dünya çapında yüz binlerce belki de milyonlarca kişi oynamaktadır. Bu kadar oynayan kullanıcı arasında en çok tercih edilen ise Team Mystic’dir. Tabi bu bir tercihtir. İşin zevki ise savaşmaktadır.

Bulunduğunuz bölgede uygun şartlara sahip pokemonlar elinizde ise en yakın bir takıma girebilirsiniz. Takımınızı seçtikten sonra bulunduğunuz bölgenin size ait olması durumunda Pokemonunuzu içeri atacak şekilde savunmaya yardım edebilirsiniz. Ya da diğer bir seçenek rakip takıma ait olması durumunda da rakibi ele geçirmek için takımıza destek verebilirsiniz. Tabi bu arada pokemonunuzun prestij seviyesine ve seviyesine de dikkat etmeniz gerekir. Yoksa avlanmaya giderken av bile olabilirsiniz bu oyunda.

Bu yazımızda oyunun önemli ana noktalarını ifade ettik. Yalnız oyun bu kadar yazı ile anlatılabilecek kadar basit değil aksine daha karmaşık bir oyundur. Diğer yazılarımızda oyun rehberlerinde oyunla ilgili daha detaylı yazılarımızı bulabilirsiniz.

Önceki İçerikGYM Lideri Nasıl Olunur?
Sonraki İçerikPokemon Go CP Nedir?
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz