Pokemon Go CP Nedir?

0
1508

Pokemon Go CP Nedir?

Diğer oyunlara nazaran pek alışık olmadığımız bir terimdir CP. CP’nin açılımı Combat power şeklindedir. Türkçe anlamı ile bu CP’yi Savaş Gücü olarak ta tanımlayabiliriz. Oyunun içerisinde pokemonlarınızda bir savaş gücünü temsil etmekte kullanılır. Nedir bu Pokemon Go CP…

Oyunun Türkiye etabına gelmesi çok sürmemişken oyunla tanışanların ve oynayanların kitlesi bir hayli çoktur. Tabi bu nedenle oyunu bir an önce öğrenmek ve iyi kavramak isteyenler de aynı şekilde çoktur. Biz de burada elimizden geldiğince iyi şekilde anlatmaya gayret edeceğiz.

Savaş gücü olarak ifade edeceğimiz CP nerede ne anlamda işe yaramaktadır ya da nasıl bulunur?

Şimdi burada anlatacaklarımız işin özeti niteliğinde olacaktır. CP öncelikle savaş gücü anlamı taşıyor dedik. Yalnız bu CP yeni başladığınız pokemonlarda oldukça düşük olacaktır. Çevrenizde arayacağınız yeni pokemonlarda da bu değerin düşük ya da yüksek bulma ihtimali de aynı şekilde belirsizliğini koruyacaktır. Çünkü CP değeri yüksek pokemonlar çok çok nadir bulunmaktadır. Bu yüzden belki de arayıp ta yakalayacağınız 100 pokemondan 1 tanesi bu özelliğe sahip olabilecektir. Bu yüzden zaten bu pokemonu bulduğunuz anda yaşadınız demektir.

Pokemon go bilindiği üzere poke topları ile yakalanmaktadır. Yalnız bu poke topların da bir pokemon kapasitesi vardır. Yani her poke top her pokemonu yakalayamaz. Varacağımız nokta ise şu sizin normal poke toplar dışında bunların daha gelişmişine sahip olmanız gerekmektedir. Daha gelişmişinden kasıt ise great ball gibi büyük poke toplarıdır. Bu toplara sahip olursanız bulduğunuz zaman kaçırmama ihtimaliniz o kadar artar. Çünkü belki de aslında CP’si yüksek pokemon buldunuz ama poke topunuz yeterli olmadığı için yakayamadınız. Bilemezsiniz. Bu bakımda işinizi sağlama almaya bakın ve büyük bir poke topa sahip olun.

Bu yazılanlar dışında var olan pokemonunuzun CP’sini yükseltme imkanınız da bulunmaktadır. Bu durum sizin pokemonunuzun seviyesine göre de yükselebilmekte. Nasıl seviye arttırılınca diğer karakter özellikleri ve gücü yükseliyorsa aynı şekilde pokemonun CP değeri de yükselebilmektedir. Tabi burada şöyle bir şey de düşünmek mümkün düşük bir CP seviyesindeki pokemonun yükseltimlesi ise CP’si yüksek düşük seviyedeki pokemonun da seviyesini artırmak arasındaki bağ oldukça fazladır. Yani her durumda CP yükseltilir ancak ne şartlarda yükselttiğiniz de önemli.

Seviye artırmak dışında pokemonun evrimleştirilmesi ile ya da power up tuşu ile de CP seviyesini güçlendirebilirsiniz. Yalnız Power up için sizden bir miktar Stardust isteyebilmektedir. Bunu ise GYM’ler içinde savaşarak elde edebilirsiniz. Ya da pokemon yakalayarak.

Sonuç olarak CP seviyesi her durumda geliştirilebilir. Bunun için pek çok seçenek ve imkan kullanıcı önüne sunulmaktadır. CP seviyesi yüksek bir pokemon bulmak bir hayli de zorlaştırılmıştır. Bu nedenden ötürü sadece aramak dışında var olanı güçlendirmeye başlamanız size zamandan tasarruf ettirecektir.

Önceki İçerikGYM ve Takımlar
Sonraki İçerikPokemon Go Yumurta Çatlatma
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz