GYM Lideri Nasıl Olunur?

0
1282

GYM Lideri Nasıl Olunur?

Herkesin gençliğinde küçüklüğünde hatırladığı pokemon artık yeniden canlandı. Bu sefer cep telefonlarımızda. İlk çıktığından bu yana pek çok kullanıcıya ulaşan pokemon aynı zamanda pek çok kullanıcının müptelası haline gelmiştir.

Normal karakter geliştirme ve arama şeklinde dizayn edilen ve piyasaya sürülen pokemon savaşları ile kullanıcıların büyük ilgilisini çeken bir boyuta ulaşmıştır. Peki ya bu pokemon oyunu nasıl bir şeydir ve oyun içerisinde GYM liderliği nasıl elde edilir?

Pokemon go oyununda GYM dediğimiz alan bir savaş alanıdır. Oyuna ilk başladığınız zamandan bu zamana kadar karakterinizi önce bir geliştirirsiniz. Yeni pokemonlar avlarsınız ve o pokemonların her birinin karakteristik özelliklerini en iyi hale getirirsiniz ve aynı zamanda da seviyesini yükseltirsiniz. Ne kadar güçlü pokemonlara sahip olursanız bu alan savaşlarındaki başarınız da o derece etkili olur ve liderliğe kadar yükselebilirsiniz.

Pokemon savaşlarındaki GYM yani savaş alanlarında 3 farklı tip takım bulunmaktadır. Bu takımlar Mavi (Mystick),  Sarı (Instinct) ve Kırmızı (Valor) olmak üzere 3’e ayrılmaktadır. Siz savaş alanına girdiğiniz zaman bu takımlardan birini seçmeniz gerekmektedir. Örneğin bu 3 takımdan biri olan mavi takımı seçti iseniz, diğer kırmızı ve sarı takımlar sizin düşmanınız olacaktır. Savaş alanında yani GYM’de karşınıza gelebilecek bu renklerdeki düşmanların hepsini teker teker alt etmeniz gerekecektir.

GYM savaş alanında 2 farklı özellik büyük önem taşımaktadır. Bunlardan biri Prestige seviyesi, ikincisi ise karakterinizin seviyesi olacaktır. Karakter seviyesini açıklamamıza pek lüzum olmasa da sonuç olarak karakter gücünün bir simgesi olarak tanımlayabiliriz. Prestige seviyesine gelecek olursak eğer, karakterin farklı bir gücünü temsil etmektedir. Savaşlarda ve antremanlarda pokemonlarınızın savaştığı ve kazandığı her düelloda Prestige seviyesi yükselecektir. Ne kadar çok yükseltirseniz sizin açınızdan o derece önemlidir. Neden diye soracak olursanız bir savaş alanında karşı karşıya savaştırdığınız pokemonlardan rakibin pokemonunu kendinize kazandırmak isterseniz rakip takımdaki karakterin Prestige seviyesini 0’a düşürmeniz gerekecektir. Tabi aynı durum karşı taraf için de geçerli olacaktır. Böyle bir durumda eğer ki karşı tarafın pokemon karakteri sizinkinden güçlü ise ve Prestige seviyesi de aynı şekilde yüksek ise kazanmanız pek olası olmayacak ve karakterinizi kaybetme ihtimalini bile kesinleştirebilir hale geleceksiniz.

GYM’deki savaş alanlarında 6 pokemona kadar kullanım hakkına sahip olabilirsiniz. Savaş alanındaki tüm eğitmenler ile savaşarak hepsini yenmeniz ve en sonunda takım liderini alt etmeniz gerekmektedir. Eğer bu şartların hepsinde üstün başarı elde edebilir iseniz GYM lideri olma hakkına da sahip olabilirsiniz. Yalnız alan içerisindeki oyuncuları 1 kere yenmeniz bazen bir anlam ifade etmez. Yukarıda da belirttiğimiz üzere Prestige seviyelerini 0’a kadar indirmeniz gerekebilir. Bu bakımdan savaş alanlarına girmeden önce karakterlerinizi en iyi şekilde geliştirin ve GYM liderliğine hak kazanın.

Önceki İçerikTakım Yıldızlar ve Özellikleri
Sonraki İçerikGYM ve Takımlar
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz