Google Drive Masaüstü Uygulaması

0
2667

Bulut sisteminin gelişmesiyle birlikte Google firmasıda kendi bukut sistemi olan Google Driver hizmetini uygulamaya soktu ve tüm platformlarda çalışmasını sağladı.Sadece bilgisayarda değil Android telefonlarda ve tabletlerde de istediğimiz gibi kullanmamıza olanak sağlayan bu uygulama sayesinde internet bağlantımız olduğu sürece kendi hesabımıza kotamız kadar yükleme yapabilir ve paylaşabiliriz.Google hesabınız varsa bu uygulamadan hemen yararlanabilirsiniz.Yani 15 GB lık bir hesap ile karşımıza gelmektedir.Buraya istediğimiz gibi yüklemek yaparak ister iş hayatamızda istersek günlük hayatımızda bulunan dökümanlar yada resim gibi bilgilerimizi paylaşabiliriz.

Google Drive Uygulaması Nasıl Kullanılır
Uygulama sadece android değil aynı zamanda İos cihazlar içinde uyumlu durumda.Uygulamanın arayüzü ise gayet basit ve kullanışlı.Sadece yapmanız gereken Yükle seçeneğini kullanarak istediğiniz dökümanı yüklemenizi paylaşmanızı sağlamaktadır.İstediğimiz yerde ise internet bağlantısı ile Google Driver içerisine yüklediğimiz bilgilere ulaşılabilmektedir.

Google Driver için bir yükleme işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız ilk olarak sizden Wi-Fi bağlantısı isteyecektir.Eğer Wi-Fi bağlantısı yoksa ise Mobil hat üzerinden bir bağlantı sağlayabilirsiniz.Mobil ağlar üzerinden bir bağlantı sağlamak isterseniz ise “tümünü şimdi devam ettir” şeklinde bir uyarı gelecektir.

google-drive-indir

Google Driver için bir örnek verecek olursak şunu söyleyebilirsiniz.Eğitmen yada Öğretmen olduğunuzu düşünün ve öğrencileriniz ile sürekli bir dosya paylaşımı yapmak zorunda kalabilirsiniz.Bu gibi durumlar için ise öğrencileriniz için yeni bir google hesabı açabilir ve yaptığınız paylaşımları buradan görme imkanlarını sağlayabilirsiniz.Aynı zamanda diğer bir özelliği ise çektiğiniz resimleri PDF formatında çevirme imkanıda sunmaktadır.

Google Drive Nasıl İndirilir
Google Driver indirmek istiyorsanız resmi sitesi üzerinden tüm linkler verilmiş durumda.Yani tek sayfada tüm cihazlarınıza indirebilirsiniz.Buradan resmi sayfasına ulaşabilirsiniz.Diğer cihazlarınıza için ise Google Play ve App store Mağazalarını ziyaret edebilir ve indirme işlemini yapabilirsiniz.

Google Drive Depolama Seçenekleri
Google Driver ilk etap olarak size 15 GB olarak gelmektedir.Yani Ücretsiz olarak 15 GB bağlangıç paketiniz bulunmaktadır.Eğer 15 GB yetmiyor diyorsanız paket seçeneklerini kullanarak yükseltme yapabilirsiniz.

 

google-drive-depolama-alanlariPaket seçeneklerinde ise 100 GB ve 1 TB olarak seçenekler bulunmaktadır.Bu seçenekler için ise 1,99 Dolar ve 9,99 Dolar olarak aylık fiyatlar belirlenmiş durumda.Tabi bu fiyatlar ve alanlar zamanla değişebilir.

 

Önceki İçerikFacebook’ta Toplu Davetiye Gönderme
Sonraki İçerikGTA 5 için Türkçe Yama Yayınlandı
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz