Google Chrome Eklentilerini Nasıl Kaldırılır

0
1156

İnternet ortamında en çok kullanılan web tarayıcıların başında bildiğiniz gibi Google Chrome taraıcıdır.Özellikle tek arama motoru olarak bildiğimiz Google sayesinde bu hızlı ve kullanışlı tarayıcıdan da faydalanabiliyoruz.Bu tarayıcı için birçok ayar bulunmaktadır.Ayarların dışında ise Chrome Mağazadan da istediğiniz uygulamayı indirerek kolaylıkla istediğiniz yapabilir ve kullanabilirsiniz

Bazen bu eklentiler tarayıcınızı yavaşlatabilir ve zararlı yazılımlar ile bilgi çalmaya çalışılabilir.Bu gibi durumlar için ise eklentiden kurtulmak gerekmektedir.Yani temizleme yaparsanız sizi yavaşlatmak ve performansınız etkilemez.

İlk olarak chrome://extensions/ bölümüne giriniz.Yada sağ köşede bulunan ayarlar bölümünden ve daha sonra Diğer Araçlar ve Uzantılar bölümüne girebilirsiniz.Daha sonra aşağıdaki gibi bir sayfa karşınıza gelecektir.

google-chrome-eklenti-silme

Daha sonra ise buradan istediğiniz eklentileri yani sizde yüklü olanları ister etkinleştirebilir,istersenizde karşısında bulunan çöp kutusuna yani yapmak istediğiniz bu silebilirsiniz.Burada bizde bulunan eklentiler yani sizde bulunan ve kaldırmak istediğiniz eklentiler farklı olacaktır.

Eğer zararlı bir uygulama varsa farklı bir yöntem ilede silebilirsiniz.Yani Google Chrome kök dizine giriş yaparak istediğiniz uzantıları yani eklentileri kaldırabilirsiniz.

Google Chrome tarayıcınızın Ayarlar bölümünden Geliştirici Modu aktif hale getiriniz.Daha sonra ise silmek istediğiniz eklentinin garip bir uzantısı olduğunu göreceksiniz. pkndmigholgfjlniaohblojbhgjbkakn şeklinde olabilir.Daha sonra ise C:\Users\Sizinbilgisayarınız\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions

şeklindeki yerden istediğiniz uzantıyı silebilirsiniz.Burada Sizin Bilgisayarınız bölümünde bilgisayar isminiz yazacaktır.

Önceki İçerikCanlı Yayın Uygulaması Periscope
Sonraki İçerikWhatsapp Kişi Engelleme ve Engel Kaldırma
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz