Canlı Yayın Uygulaması Periscope

0
1320

Sosyal medya devi olan Twitter tarafından yapılan Periscope uygulaması şu sıralar dünyada ve ülkemizde 1 numara diyebiliriz.Uygulama ile olduğunu yerden canı yayın yapabilir ve sizi takip edenlerin sorularını cevaplayabiliyorsunuz.Uygulama şu sıralarda sadece App Store yani ios cihazlara tarafından kullanılabiliyor.Uygulamaya üye olmak için ise Twitter hesabınız varsa birkaç yönerge ile üyeliğinizi tamamlayabiliyor ve canlı yayına başlayabiliyorsunuz.Tabi sadece Twitter ile değil yeni bir üyelik ilede hesap açabiliyor ve kullanabiliyorsunuz.

Üye olduktan sonra ise canlı yayınlara bağlanabiliyor ve istediğiniz kişilere sorular yöneltebiliyorsunuz.Uygulamada 3 adet ana sekme bulunmakta.Bunlardan 2 tanesi canlı yayınların bulunduğu Watch sekmesi yani canlı yayınları buradan takip edebiliyorsunuz.Diğer sekme ise Start a Broadcast sekmesi yani kendi canlı yayınınız oluşturabiliyorsunuz.

indir-butonu

Periscope ile nasıl yayın yaparım?

Periscope uygulaması kullanıcılar için kolay bir uygulama diyebiliriz.Yani yapmak istediğinizi anında yapabilirsiniz.Canlı yayın yapmak için yani “Start a Broadcast” işlemi için ise 3 adet seçenek bulunmaktadır.“Enable Camera” seçeneği ile yapacağınız canlı yayına kameranızla katılabiliyorsunuz. İkinci seçenekte ise “Enable Microphone” bulunmakta. Bu seçeneği aktif ederseniz yapacağınız canlı yayında telefonunuzun mikrofonu aktif olacak ve konuştuklarınız canlı yayına katılan diğer Periscope üyeleri tarafından rahatlıkla duyulacaktır. Son seçenek ise “Enable Location” seçeneği.

Bu işlemleri yaptıktan sonra ise yapmanız gereken çok kolay yani canlı yayın yapmak istediklerinizi söylemek kalıyor.Aslında uygulamda merak edilen diğer bir konu ise Android cihazlara ne zaman geleceği diyebiliriz.Bildiğiniz gibi android cihazların çokluğu ve kullanıcı fazlalığı İOS cihazlara göre daha fazla büyük ihtimal kısa zaman sonra yani android kullanıcılarını fazla bekletmeden Android platformu içinde bu uygulama gelecektir.

Önceki İçerikSuper Backup Uygulaması ile Yedekleme
Sonraki İçerikGoogle Chrome Eklentilerini Nasıl Kaldırılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz