E-Pasaport için nasıl başvurabilirim?

2
1414

e-Pasaport için nasıl başvurabilirim?

Yurtiçinde yaşıyorsanız e-Pasaport başvurunuzu ilgili Pasaport Şubesine şahsen giderek ve sıra numarası alarak yapabilirsiniz.
Başvuru işleminizi dilerseniz Çağrı Merkezi aracılığıyla veya bu siteden randevu alarak da gerçekleştirebilirsiniz.
Randevu talebinde bulunmadan önce, başvuru için gerekli belgelerle ilgili ayrıntılı açıklamaları dikkatle incelemeniz ve başvuru belgelerini önceden hazırlamanız önem taşımaktadır.
Başvuru belgeleri tamamlandıktan sonra, Randevu Talebi başlığını tıklayarak başvurunuzu yapabileceğiniz tarihi ve saati belirleyebilirsiniz.

Emniyet Birimlerimizce  kısıtlı sayıda Randevu kontenjanı ayrılabildiği  için randevu talepleriniz genellikle  istediğiniz tarihler için karşılanamamaktadır.Bunun  da e-pasaport alabilmenin çok uzun sürede gerçekleştiği gibi yanlış bir algıya yol açtığı görülmektedir.Oysa randevu kapasitesinin %30 oranında bu birimlerimiz randevusuz müracaat kabul etmektedirler. Bunun için Emniyet Birimlerimizden erken saatlerde numara almak suretiyle aynı gün müracaat edebilirsiniz.

Önceki İçerikD-smart ve internet kampanyası nedir ?
Sonraki İçerike-Pasaport Randevumu nasıl değiştirebilirim?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz