e-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

4
1585

e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz.

Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir.

Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 1 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT’den alınacak her şifre için ayrıca 10 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir.

Bilgilere buradan ulaşabilirsiniz

alınır, basvuru, e-Devlet, e-Devlet nedir, kimlik bilgileri, masraf ücreti, nasıl, nasıl alıır, nasıl sorgulanır, ne işe yarar, no, PTT, şifre nasıl alınır, Şifrenin kaybedilmesi, Şifresi, sorgulama, ssk, tahsil, tc no, tc numarası, unutulması, Yapılır

Önceki İçerikDenizcilik Müsteşarlığı Personeline Yönelik Görevde Yükselme Sınavı Başvurusu
Sonraki İçerikWindows 7 kurmak için USB Boot oluşturma resimli anlatım
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

4 YORUMLAR

  1. Sayın iletişim üst yetkilileri,
    Vatandaşın kendisi ile ilgili bilgilere ulaşması hadi kolaylık oldu diyelim,1 TL ücrete diyeceğimiz yok,ancak 3 ayda bir vatandaşa şire değiştirme zorunluğu büyük bir şifre kaosuna yol açtığı gibi her unutulma durumunda 10 TL gibi yüksek bir ücret neyin nesi bir türlü anlaymadık.Zaten belli bir yaştan sonra bilgisayar kullanmanın zorluğu bir yana birde bu şifre enflasyonu ve yüksek şifre ile uğraştırmanıza lütfen bir son verin.Ya 3 ayda bir şifre değiştirmeye bir son verin veya müteakip şifre taleplerinde uyguladığınız bu yüksek fiyatlarda bir indirim uygulayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz