Driver Güncelleme Nasıl Yapılır

1
7921

Driver Güncelleme Nasıl Yapılır
Bilgisayarımızda bulunan donanımların belirli zaman sonra güncel yani yeni versiyonları çıkar ve bunları indirip güncelleme yapmamız gerekmektedir.Yani bilgisayarınızda bulunan tüm donanımların ( Ekran Kartı,Ses Kartı,Chipset vb.) firmaları tasarından yazılımları vardır.
Bu güncellemeleri yapmanın birkaç yolu vardır.
1-Hangi donanımın güncellemesini yapmak isterseniz firma olarak giriş yapar ve model numarasına göre yazılımını indirip güncelleyebilirsiniz.
2-Bilgisayar üzerinden aygıt yöneticisi bölümünden tek tek yapabilirsiniz.
3-Güncelleme programları kullanarak güncelleme yapabilirsiniz.

1-İlk yöntem en basiti diyebiliriz.Örnek olarak nvidia bir ekran kartınızın var diyelim.Nvidia resmi sitesine giriş yapınız.Daha sonra ise ilk karışınıza gelen sayfada driver yada sürücü güncelleme bölümü gelecektir.

nvidia-driver-guncelleme
Bu arama bölümünden Tip,seri numara gibi bölümleri cihazınızın için seçmelisiniz.Tabi burada önemli olan bilgilerden biride Sistem olarak görülen işletim sistemi bölümüdür.Bilgisayarınızın işletim sistemini öğrenerek doğru olanı seçmeniz gerekiyor.Daha sonra ise aramaya başla dediğinizde size en güncel sürücüleri gösterecektir.

geforce-driver-guncelleme
Biz ragele bir bölüm seçerek işlemi devam ettirdik ve bir driver bulduk.Buradan Kabul Et ve Yükle seçeneği ile driveri indirebilir ve yükleme işlemine başlayabilirsiniz.

2-Diğer yöntem ise aygıt yöneticisi üzerinden güncelleme yapmaktır.Bu güncelleme işlemide kolaydır diyebiliriz.Şunu söyleyebiliriz ilk anlattığımız yöntem daha garnti bir yöntemdir.Bu durumda ise bilgisayarda güncelleme için gerekli dosyaların olması gerekmektedir.

driver-guncelleme-yapmak
Güncelleştir dedikten sonra sizden kaynak soracaktır.Doğru kaynağı gösterdiğiniz zaman işlem başlayacaktır ve güncelleme işlemi yapılacaktır.

3-Program ile güncelleme işlemi nasıl yapılır
Bu işlem için driver güncelleme programı indirmeniz gerekiyor.Yani biraz zahmetli olaacaktır.Daha sonra programı kurunuz.Program için tarama seçeneği olacaktır.Siz tarama işlemini başlattıktan sonra bilgisayarda bulunan tüm donanımların listesini yapar ve mevcut yazılımların sürümünü gösteriri ve hangilerinin güncellenebilir olacağını araştırır.

driver-guncelleme-indir
Burada örnek olarak Driver Updater programını seçtik.Gördüğünüz gibi tarama işleminden sonra hangi driverların güncellemesi olup olmadığını inidrmeniz gerektiğini görebilirsiniz.İsterseniz seçtiklerinizi istersenizde hepsini birden güncelleme başlayabilirsiniz.Bu işlem internet hızınız ile alakalıdır.Yani yavaş ise interne hızınızda yavaş olduğu içindir yada driverları indirdiğiniz yer ftp olarak yavaş olabilir.Son olarakda güncelleme işleminden kurulum işlemi yapılmalıdır.Sol bölümde bulunan Installing bölümü indirdiğiniz yazılımları yüklemenizde yardımcı olacaktır.

Önceki İçerikYurtdışından Telefon Geldi Nasıl Açtırabilirim
Sonraki İçerikWordPress WP 125 Eklentisi
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz