Disk Birleştirme Nasıl Yapılır

0
2477

Disk Birleştirme Nasıl Yapılır
Disk Birleştirme işlemi sabit diskinizde dağılan bölümlerin tekrar düzenlenmesi olayıdır. Bu işlemi ister bilgisayar imkanlarını kullanarak, istersenizde yardımcı program yardımıyla yapabilirsiniz. Genel olarak ise standart bir kullanıcıysanız Bilgisayar üzerinde bulunan Disk Birleştirme bölümünü kullanarak yaparsınız ama biraz daha iyi kullanıcıysanız ve daha sistematik olarak bu işlemi yapabilirsiniz.

Windows için Diskinizi birleştirmek
– Başlangıç düğmesine basarak Disk Birleştiricisi’ni açın Başlangıç düğmesinin resmi. Arama kutusuna Disk –
– Birleştiricisi yazın ve ardından sonuç listesinden Disk Birleştiricisi’ne tıklayın.
– Geçerli durum’un altında birleştirmek istediğiniz diski seçin.
– Diskin birleştirmeye ihtiyacı olup olmadığını belirlemek için Diski çözümle’ye tıklayın. Yönetici izni gereklidir – Bir yönetici parolası veya onayı istenirse, parolayı yazın veya onayı verin.
– Windows diski çözümlemeyi bitirdiğinde, diskteki parçalama yüzdesini Son Çalıştırılan sütununa bakarak denetleyebilirsiniz. Oran %10’un üzerindeyse diski birleştirmeniz gerekir.
– Diski birleştir’e tıklayın. Yönetici izni gereklidir Bir yönetici parolası veya onayı istenirse, parolayı girin veya onayı verin.

Not : Burdaki işlemler ve yöntemler işletim sistemine göre ( Windows 7, Windows 8, Windows 10 ) değişim gösterebilir.
Bu işlemi program ile yapmak isterseniz Auslogics Disk Defrag programını disk birleştirme işlemini yapabiliriniz. Bu konumuzda Auslogics Disk Defrag programı ile dis birleştirme nasıl yapılır onu anlatmak istiyoruz.

Auslogics Disk Defrag ile Disk Birleştirme

Auslogics Disk Defrag FAT 16, FAT 32 ve NTFS dosyalama sistemlerini kullanan sabit disklerin birimlerini birleştirebilen ücretsiz, hızlı ve işlevsel bir program.
Kullanıcı dostu arayüzü ile kolayca kullanılabilen bir uygulama olan ve Windows içerisinde gelen disk birleştiricisinden hissedilir derecede hızlı çalışan Auslogics Disk Defrag, XP, Vista ve 7 gibi tüm güncel Windows sürümlerini destekliyor.

Diski birleştirme sırasında ve sonrasında detaylı bilgi veren ve rapor sunan bu güçlü program işletim sisteminin ve uygulamaların çalışmasında performans artışı sağlıyor. Geliştirilmeye devam eden programın bellek kullanımı da en aza indirilmiş durumda.
Auslogics Disk Defrag programı disk birleştirme işlemi yapmak istiyorsanız yapmanız gereken işlem sadece programı açtıktan sonra sistem üzerinde bulunan HDD bölümlerine sağ tıklamak ve Defrag yapmanızdır. Daha sonra işlem başlayacaktır ve HDD’in büyüklüğüne göre bu işlem sürecektir.

Önceki İçerik2017 En İyi Disk Birleştirme Programları
Sonraki İçerikYAC Yet Another Cleaner Nasıl Kaldırılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz