2017 En İyi Disk Birleştirme Programları

0
3504

2017 En İyi Disk Birleştirme Programları
2017 En İyi Disk Birleştirme Programları olarak bilgisayarınız için hızlandırmak yada temizlemek için çeşitli programlar kullanabilirsiniz. Bu programlar bizim en çok işimize yarayan programlardır. Genel olarak kullandığımız HDD mekanizmasının daha stabil çalışmasını sağlayan yazılımsal özellikleri barındırmaktadır. Yüklediğimiz programlar ve oyunları kaldırdığımız zaman onlardan yazılım parçacıkları kalacaktır. Bunlar ise zamanla HDD’in yavaşlamasına yada takılmalara neden olacaktır.. Bunları önlemek için En İyi Disk Birleştirme Programları için bir konu hazırlamak istedik..

Defraggler

Piriform firması tarafından Defraggler programı ile diskimize ait dosyaları kolayca birleştirebilir ve düzenleyebiliriz. Defraggler programının en büyük avantajı tek bir diski tamamen birleştirmek değil kendi belirleyeceğiniz dosyaları seçip birleştirme işlemini yapabilmenizi sağlamaktadır. Programın diğer bir avantajı ise Türkçe dil desteğinin bulunmasıdır. Bu tarz programlarda pek bilginiz yoksa Türkçe dil desteği işinize fazlasıyla yarayacaktır.

IObit Smart Defrag

Bilgisayarınızda işletim sistemini kurduktan sonra belirli zamandan sonra ise daha yavaş ve takılmaların olduğu bir sistem ile karşılaşabilirsiniz. Yani ilk kurduğunuz sistem her zaman daha hızlı ve stabil olacaktır. Eğer takılmalar olursa yada dolan disk alanı ve depolanan dosyaların düzensiz bir şekilde tutulmaması gibi bir sorun karşınıza gelirse IObit Smart Defrag programını kullanmanızı tavsiye edebiliriz.Program hem disk birleştirme hem de disk temizleme işlemlerini son derece hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştiriyor. İşlemlerden sonra bilgisayarımızdan aldığımız performans önceki haline göre gözle görülür bir şekilde artıyor. Türkçe arayüzü ile Smart Defrag, birçok kullanıcının favorileri arasında yer almaya aday.

Auslogics Disk Defrag


Auslogics Disk Defrag programı sayesinde FAT 16, FAT 32, NTFS dosyalama sistemlerini kullanan sabit disk birimleri üzerine kullanabileceğimiz bir disk birleştirme yazılımı olarak öne çıkıyor. Sistem algoritması ile programı üzerinde istediğiniz gibi düzenleme yapabilirsiniz. Bu işlem Auslogics Disk Defrag programı sayesinde hızlı bir şekilde yapılmaktadır. Programın en önemli özelliklerinden birisi de birleştirme işleminden önce geçici dosyaları silmesi ve kaynak kullanımına ayar yapması.
Bu tarz programları bilgisayarınızı ilk kurduğunuzda yükleminizi tavsiye edebiliriz. Eğer daha sonrada yani sistemsel bozulmalar olduktan sonra yapmaya çalışırsanız farklı sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Önlemi sorunlar başlamadan almanın faydalarını görebilir ve yapabilirsiniz.

Önceki İçerikEn İyi Dosya Kaldırma ve Silme Programları
Sonraki İçerikDisk Birleştirme Nasıl Yapılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz