Defrag, Nedir – Nasıl Yapılır – Neden Gereklidir ? (Auslogics Disk Defrag)

1
2778

auslogicsdiskdefrag.png

Bilgisayarınızı uzun süre kullandığıızda yavaşlar.Bunun sebeblerinden biriside hardiskinizdeki bilgilerin silinip başka yerlere başka bilgiler yüklenmesidir.Bunu şöyle düşünün.Bir alanda birçok kare var.Bu alan hardiskiniz.Bir sürü kare var ve bunların içinde sizin bilgileriniz.Siz bunları silip yüklediğinizde farklı yerlerde dağınık olarak o karelerde bilgiler birikir.Ve bir adamın burda bilgi aradığını düşünün.Karmaşıklık içinde bilgiyi bulmak için çok dolanacaktır.Ve iş gecikecektir.İşte bilgisayarda da böyle bir olay yaşanmaktadır.Bu yüzden bilgisayarımızda belli aralıklarla defrag yaparız ve bilgileri düzene sokarız.Bu sayede işlemler daha hızlı gerçekleşir.

Xp’de defrag yapmak için: ” Başlat -> Tüm Programlar -> Donatılar -> Sistem Araçları ->  Disk Birleştiricisi” Eğer C ve D ayrı ise ikisiide ayrı ayrı yapmanız gerekecektir.Disk birleştiriciyi kullanmak zor değil Sadece hangi yerel diske uygulayacağınızı seçin ve “Birleştir” e basın.Btene kadar bekleyin.

Bu işe programlarla da yapabilirsiniz.Bana kalırsa programla yapın.Daha iyi olduğunu söylüyorlar.Program hakkında aşağıdan bilgi alabilirsiniz.Program ücretsizdir.Programı indirmek için başlığa tıklayabilirsiniz.

Auslogics Disk Defrag

Bu yazılımla sabit diskinizi hızlıca birleştirebilir ve ayrıntılı raporlar alabilirsiniz. Boyutunun küçük olması ve ücretsiz sunulması da önemli özellikleri arasındadır. Yazılım Windows’un klasik disk birleştirme aracına güzel bir alternatif olarak düşünülebilir.

İndirmek için buraya tıklayınız.

Önceki İçerikPES 2010 Demo hazır,indir,yükle,oyna
Sonraki İçerikHata Çözümü – Görev Yöneticisi Yöneticiniz Tarafından Devre Dışı Bırakıldı
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz