Deepmind Artık Bir Google Ürünü

0
1138

Deepmind
Google uzun süredir üzerinde çalıştığı yapay zeka ve robot teknolojisi alanında bir adım daha attı. Google bu hamleyle en yakın rakiplerini de epey geride bıraktığını kanıtlıyor.
RE-code tarafından duyurulan habere göre Google, yapay zeka alanında uzun yıllardır araştırma – geliştirme ve özel algoritmalar hazırlayan Londra merkezli DeepMind şirketini 400 milyon USD karşılığında bünyesine katmış bulunuyor. Haber Google ve Deepmind tarafından da resmi olarak doğrulandı. Ancak şirketin satın alınmasındaki fiyat Google tarafında açıklanmadı.
Google CEO’su LArry Page’in bizzat rol aldığı satın alma hikayesinde Google, Facebook’a da bir çelme atmış oldu. 2013 yılının sonlarında Facebook da yapay zeka alanında çalışmalara başladığını duyurmuş bu yönde Deepmind şirketi ile temaslarda bulunmuştu. Ancak son kulvarda ipi göğüsleyen Google oldu.
Google bu büyük adım ile insansız otomobil, robot teknolojisi ve drone pazarında lider konuma geleceğinin sinyallerini veriyor. Google bu amaçla da Andy Rubin başta olmak üzere, Thomas Edisona halef olarak gösterilen Ray Kuzweil gibi isimleri bünyesinde robot teknolojisi alanında görevlendirmiş durumda.
Google bu satın alma ile sadece 2014 yılı içinde henüz Ocak ayını doldurmadan 4 milyar USD gibi büyük rakamlara varan yatırımlar yaptı ki bunun meyvelerini gelecekte kat be kat alacağının izlerini görmemek imkansız. (Drone ile alışveriş) 2014 yılı görüne o ki kelimenin tam anlamıyla Google yılı olacak.
Google ile ilgili daha fazla haber için bizi takipte kalın…

Önceki İçerikFirefox OS Tablet Flatfish
Sonraki İçerikHistoryInPics Hesabının Öyküsü
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz