HistoryInPics Hesabının Öyküsü

0
822

HistoryInPics
17 ve 19 yaşındaki 2 genç tarafından yönetilen @HistoryInPics hesabının kısa zamanda hem çok popüler hem de her kesimden insanın beğeni ile takip ettiği bir sosyal medya hesabına dönüştü. Peki bu nasıl oldu? İşte arka planda kalanlar.
Meet Xavier Di Petta ve Kyle Camero adlı iki genç tarafından yönetiliyor bu hesap. Ancak bu hesap BuzzFeed ya da diğer sosyal platformlar gibi herhangi bir yatırım almadığı gibi Twitter’ın resmi desteğini de arkasına almadan bu hale geldi. Gelişimi ilginç kılan noktalardan birisi de aslına bakarsanız bu olsa gerek.
İki geçnten Xavier Di Petta 17 yaşında Melbourne iki saat uzaklıkta küçük bir Avustralya kasabasında yaşıyor. Kyle Cameron ise 19 yaşında Havai’de bir öğrenci. İki genç YouTube üzerinden tanışmışlar ilk olarak; gençler 13 ve 15 yaşlarında iken. Ve bu tanışmadan sonra bu iki genç sosyal medyada faal olarak projeler geliştirdiler. YouTube hesabı oluşturup burada reklamlar ile kazanç bile elde ettiler. Facebook üzerinde “Long romantic walks to the fridge,” adında bir sayfa kurmalarıyla ilk kez kitlesel etkileşim alanına adım atmayı başarmışlar. Ki bu Facebook sayfası 10 milyondan fazla beğeni almış durumda. Sonrasında bu hesabı karlı denebilecek bir rakama satmanın yolunu da buldular. Bu alanlardan yaklaşık olarak ayda 43,800 USD gibi muazzam rakamlar elde etmeyi başardılar.
Ancak bu müthiş ikilinin en büyük başarısı ve yaratımları @HistoryInPics adlı Twitter hesabı dersek yanlış olmaz. Son üç ay içinde, tek satırlık açıklamaları ile geçmişin fotoğraflarını tweetleyen @HistoryInPics adlı bu hesap, 500.000 ‘den fazla takipçisi eklemesiyle çok kısa zamanda toplamda 890.000 takipçiden fazlasına ulaştılar. Trend çizgisi bu şekilde devam ederse, @HistoryInPics gelecek ay bir milyon takipçi sayısını vuracak.
@HistoryInPics bu hızlı ve beğeni dolu gelişmesini popüler medya platformlarının, Twitter’ın bile resmi desteği olmadan yapmış durumda. Öyle ki ortalama olarak bir @HistoryInPics tweeti 1.600 defadan fazla retweet ve 1.800 kez favorilere alınıyor.
Gerçek insanlar bu hesabı takip ediyor gibi görünüyor. Bot takipçileri için Twitter hesaplarını tarayan aracı üzerinde hızlı bir kontrol sonucu @HistoryInPics takipçilerinin sadece yüzde beşinin botlar olduğunu söylüyor. Böyle büyük bir takipçi sayısı için inanılmaz düşük bir rakam. Zaten hesabı takip edenler arasında bot hesapları görmek zor. @HistoryInPics adlı Twitter hesabını bir çok ünlü isim de takip ediyor; Twitter CEO’su Jack Dorsey ve ünlü model Kim Kardashian da hesabı takip eden ünlü isimler arasında.
Diğer bir deyişle, @HistoryInPics hesabı tamamen Twitter üzerinde inşa edilen bir fenomene dönüşmüş durumda. Şu anda hesabın para kazandırdığına dair herhangi bir izlenim yok. Ki sahipleri arasında da herhangi bir fiziksel bağlantı bulunmuyor, gençler Büyük Okyanus’un iki yarısında yaşıyor.
Peki bu iki genç @HistoryInPics hesabını nasıl bu kadar popüler ve sevilen bir konuma bu kadar kısa zamanda getirdi. @HistoryInPics adlı hesabın Temmuz 2013 de açıldığını söylemekte fayda var. Genç yetenekler bu hesabı bir fenomen haline getirirken daha önce ortaya çıkardıkları sosyal medya platfromlarındaki deneyimleri ile gayet işlevsel ve geri dönüşü yüksek şekilde bir yapı olarak tasarlamış gibi gözüküyor. Viral etki burada devreye giriyor.
Şimdilerde bir çok insanı aynı şeyi yapmaya çalışırken görmek mümkün ancak hiç birisi bu gençler gibi bir başarıya imza arabilmiş değil. Bu gençlerin yaptığı şey sanki insanların ne istediğini bilen DJ’lerin çaldığı müziğe benziyor. Yanlız burada konu müzik değil fotoğraf.
Gençlerin başarısı aslında bir şeyi anlatmada çok güzel bir mesaj yolu sağlıyor; insanlar geçmişleri ile varolur ve onlara istediklerini verin….

Önceki İçerikDeepmind Artık Bir Google Ürünü
Sonraki İçerikA2 Motor Ehliyeti Almak İçin Gerekli Belgeler
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz