Çillerden Kurtulmak İçin Pratik Çözümler

0
1148

Vücudun bazı bölgelerinde ortaya çıkan koyu kahverengi beneklere çil adı verilmektedir. Çiller sonradan çıkabilecekleri gibi doğuştan da kişilerin vücutlarında bulunabilir. Cildin çok fazla güneş ışınlarına maruz kalması sonrasında cilde rengini veren melaninde koyulaşmalar meydana gelecektir. Bu koyulaşmalar da minik boyutlarda kendini belirtir. Zamanla bu koyulukların tonları daha da koyulaşır ve çiller ortaya çıkar. Çiller genel olarak yetişme çağındaki çocuklarda görülmektedir. Yaz aylarında kendilerini belli eder ve sayıları artar. Bununla birlikte gebelik dönemindeki kadınlarda da çil oluşumu artar. Ancak merak edilmemesi gerekir çünkü doğumdan bir süre sonrasında çiller yok olacaktır. Geçmiş dönemlerde çillerin nasıl yok edileceği konusuna tam olarak bir cevap verilemiyordu.

Şimdilerde ise yapılacak çil tedavisi ile birlikte insanları rahatsız eden görüntüler ortadan kaldırılabiliyor. Lazer tedavileri sonrasında ciltte oluşacak kızarıklıklar kabuk bağlayacak ve 1 hafta içerisinde bu kabuklar dökülüp çilleri ortadan kaldıracaktır. 1 su bardağı çiğ süt içerisine 1 tane salatalık rendelendikten sonra bu karışım buzdolabında bekletilir. Ardından sabah akşam cilde pamukla sürülür ve 1 ay buna devam edilirse çillerin rengi açılacaktır. 1 yemek kaşığı saf bal ile 1 yemek kaşığı maydanoz suyu karıştırıldıktan sonra içerisine yarım limon suyu eklenip ciltte bu karışımın 50 dakika bekletilmesi de çillerin renginin açılması konusunda kişilere yardımcı olacaktır.

Önceki İçerikAkıllı Telefonun Pil Ömrü Nasıl Attırılabilir?
Sonraki İçerikAyaklar Nasıl Dinlendirilir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz