Ayaklar Nasıl Dinlendirilir?

0
1830

Bütün bir gün boyunca bedenin tüm yükünü taşıyan ayaklar, insan vücudunun en çok yorulan organlarından bir tanesi olarak biliniyor. Örneğin kişiler kendi ayaklarına uygun tarzda ayakkabıları seçmiyorlarsa ayaklarda nasır, tırnak kayması, tırnak batması gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. Uzun süreler ayakta kalan kişiler günün sonuna geldikleri zaman ayaklarında ciddi ağrılar ile karşılaşabiliyorlar. Ayaklardaki ağrıların giderilmemesi sonrasında ise ortaya farklı sorunların çıkması gibi durumlar ile karşı karşıya kalınabiliyor. Ayak ağrılarından kurtulmanın en önemli yolu, buradaki kan dolaşımını doğru düzenlemektir. Gün sonunda yorulan kişiler ılık su dolu bir kabın içerisine tuz ve kabartma tozu katılmalıdır. Sonrasında da kişiler ayaklarını yaklaşık yarım saat bu suda bekletmelidir.

Ayakların topuklarındaki çatlakları ve nasırları iyileştirmek ayaklardaki ağrıları dindirmek içinse ezilmiş papatya kurusu, vazelin ve portakal kabuğu rendesi bir yerde karıştırıldıktan sonra ayaklara bolca sürülür. Ardından gazlı bez ile ayaklar sarılır, çorap giyilir ve sabaha kadar bekletilir. Bunun yanı sıra ılık su içerisine deniz tuzu, kaya tuzu ve mentol koyulduktan sonra ayaklar bu içerisinde bekletilir. Sonrasında ise ayaklar kurulandıktan sonra susam yağı ile ovulmaya başlanır. Ayaklara dikkatli bir şekilde masaj yapılması demek, yalnızca ayakların değil aynı şekilde beynin de rahatlaması anlamına gelmektedir. Böylece insanlar yeni bir güne uyandıkları zaman daha öncesinde olmadıkları kadar dinç olabiliyorlar.

Önceki İçerikÇillerden Kurtulmak İçin Pratik Çözümler
Sonraki İçerikÇizilen Telefon Ekranlarını Onarmanın Bir Yolu Var Mıdır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz