Çizilen Telefon Ekranlarını Onarmanın Bir Yolu Var Mıdır?

0
1142

Cep telefonlarının ekranlarının büyümeye başlaması ile birlikte insanların en büyük sorunlarının başında telefon ekranlarının çizilmesi gelmektedir. Pek çok farklı nedenden dolayı ortaya çıkan bu çizikler görüntü anlamında hiçbir şekilde hoş durmaz. Tırnakların ekrana sürekli olan temas etmesi ya da cep telefonunun düşmesi, darbeye uğraması sonrasında ekranda çizikler meydana gelecektir. Bunu engellemek isteyen kullanıcıların büyük bir kısmı ekranın cam güvenliğinin korunması için koruyucu yapışkan jelatinlerden kullanırlar. Lakin kimi zaman bu jelatinler bile istenilen sonuçları sağlamaz. Çizikler oluştuğu zaman ise yapılacak şeyler oldukça basittir. Öncelikli olarak karbonat kullanılması gerekir.

2 yemek kaşığı karbonatın üzerine bir yemek kaşığı suyun dökülmesi sonrasında ortaya çıkacak macun, cep telefonunun çiziklerine yavaşça yedirilir ve 10 dakika bekletilir. Ardından da bir mendil ile telefon silinebilir. Diş macunları da yine aynı etkiyi ortaya çıkartmaktadır. Çok az miktarda diş macunu telefon ekranlarındaki çiziklerin üzerine sürüldükten sonra kuruyana kadar beklenir. Ardından da yine bir mendil ile telefon iyice temizlenir. Araçlar için kullanılan sıvı yağ da yine cep telefonu ekranlarındaki çizikler için şimdilerde kullanılmakta. Az miktarda sıvı yağ ekrana sürüldükten sonra iyice temizlenir. Fakat bu aşamada sıvı yağ oranını iyi ayarlamak gerekiyor. Fazla sürülmesinin ardından bu yağın telefonun ekranından çıkartılması düşünülenden biraz daha zor olacaktır.

Önceki İçerikAyaklar Nasıl Dinlendirilir?
Sonraki İçerikGmail’e şifresiz giriş yapılacak
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz