Ayna Nasıl Yapılır?



0
3401

Ayna… Karşısında saatler harcadığımız vazgeçilmez bir parçamızdır adeta. Evlerimizde, işyerlerimizde, alışveriş yaptığımız büyük küçük tüm alışveriş noktalarında ve hayatımızda her yerde aynanın varlığıyla karşılaşırız. Aynanın bu kadar önemli olması onun daha şık tasarımlar ile bizlere sunulmasını da beraberinde getirmiştir. Görüyoruz ki evlerimiz için oldukça hoş tasarımlı ayna çeşitleri bulunmakta. Bunlar da aynanın vazgeçilmez özelliğini şıklığıyla birleştiriyor. Aynayı hayatımızın bir parçası olarak hayatımızda kullanıyoruz, fakat aynanın nasıl yapıldığı ya da ayna üretimin de ne gibi evrelerin bulunduğunu hiç merak ettiniz mi? Merak ediyorsanız size biraz bunlardan bahsedelim. 

Aynanın oluşum aşaması için öncelikli olan tek şey camdır.

Cam en sade haliyle alınır, bir dakika gibi bir sürede cam fabrikada bazı maddeler yardımı ile temizlenir, pürüzsüz hale getirilir. Yağdan ve cam üzerinde bulunan diğer bileşenlerden arındırılan cam, mineralsiz olan ılık ya da sıcak bir su ile durulanacaktır. Bütün bu temizleme işlemleri gerçekleştikten sonra camın arka kısmında sıvılaşmış halde bir tenekenin oluştuğu görülür. Bu sıvı yapıdaki teneke camın ve gümüşün birbirine yapışmasını sağlayacaktır. Gümüş olan madde de sıvı yapıdadır ve yine sıvı yapıda olan teneke ile etkileşime girerek anında katılaşmaya başlar ve camın üzerinde bir yansımanın oluştuğu görülür. İşte böylece ayna oluşmaya başlamıştır. 

Hayatımızda gün boyunca kendimizin yansımasını bize sunan aynalara kaç kere baktığımızı bile bilemeyiz çoğu zaman. Fakat ayna karşısında harcanan saatlerin hiç de küçümsenecek rakamlar olmadığı kanısındayız.

Özellikle bayanlar ve bakımlı baylarımız aynanın karşısında zamanlarının nasıl geçtiğini anlamazlar. Aynanın bizim hayatımızda bu kadar önemli olması kötü bir olgu değil, bakım ve güzellik, kendine özen gösterme tüm bunlar karşılıklı ilişkiler ve özgüven ortamı için iyi birer davranıştır. Ayrıca ayna şık tasarımları ile ev içinde de çok kullanılmakta. Örneğin aynalı avizeler, oymalı ve farklı desenli ayna modelleri ile aynanın sadece şık tasarım oluşturması için kullanıldığı da bir gerçek. Çoğu evlerde mobilyaların ayna ile uyumluluğu böylece göze çarpan bir nitelik olarak ortaya çıkar.

Önceki İçerikHosting Nedir?
Sonraki İçerikAkümülatör Nedir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz