Arantula Arama Motoru Nasıl Kaldırılır

0
1259

arantula-arama-motorunu-kaldırma

Bu tarz eklentileri bilgisayarımızdan silmek ve kaldırmak için ilk olarak yardımcı bazı programlar indirmeliyiz.Daha önceki zararlı yazılımlar için kullandığımız ADWCLEANER programını bilgisayarımıza indirmemiz gerekiyor.Bu program bilgisayarımıza bulaşan özellike tarayıcımıza yerleşen zararlı yazılımları bulmanızı ve temizlememizi sağlar.Bu programı bilgisayarınıza indiriniz ve kurunuz.

Tarama işlemine başlamadan önce Internet Explore, Firefox ve Google Chrome tarayıcılarını kapatın ve diğer tüm açık programları kapatın.

adwcleaner-temizleme-programi

Tarama işlemi bittikten sonra bilgisayarınızda bulunan arantula yazılımlarınız bulacaktır ve clean dedikten sorna temizlemeye başlacaktır.

Son işlem olarakda internet tarayıcılarınız tek tek uygulayacağınız bir yöntem olacaktır.Bu yöntem ise her tarayıcıda sağ tıklayıp özellikle olarak giriş yapmanız gerekiyor.Daha sonra tarayıcı kısayollarına giriş yapmalısınız.

Başlatı tıklayın, arama bölümüne sırası Chrome yazın (veya firefox, Internet explorer).
Arama sonucunda listelenen Google Chrome kısayolunu sağ tuşla tıklayın. Özelliklere girin.
Hedef bölümünde yazan
http://search.netmahal.com/……

değerini silin. .exe” değerini görene kadar silin.

chrome-netmahal-silmek

İşlem tamamlandığı zaman ise kısayol ana adres olarak aşağıdaki gibi yazmalıdır.
“C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe”

Anasayfa Değiştirme Programı
Eğer bu işlemlerde netmahal uygulamasını kaldırmanız yetmediyse diğer bir yöntem olarak programı ile yani anasayfa değiştirme programı kullanarak yapabilirsiniz.Anasayfa Değiştirme programını vereceğimiz adresten indirebilirsiniz.Portalsepeti, v9, 22find, netmahal gibi tarayıcınızın giriş sayfasını değiştiren uygulamalardan sadece bir tıkla kolayca kurtulabilmeniz için geliştirilen Anasayfa Değiştirme programıdır.

anasayfa-degistirme_1_540x345

Konu içindeki resimler farklılık gösterebilir ama uygulama olarak tüm silme ve kaldırma işlemleri aynıdır.

Önceki İçerikRegClean Pro Nasıl Kaldırılır
Sonraki İçerikYazı Tipi (Font) Yükleme Nasıl Yapılır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz