Yazı Tipi (Font) Yükleme Nasıl Yapılır?

0
3302

yazi-font-yüklemek
Genel olarak bilgisayar üzerinde standart olarak işletim sistemine göre belirli özellikler yüklü olarak gelir.Tabi standart kullanıcı için bu özellikler yeterli olacaktır.İşi bilgisayar üzerinde olan ve özellikle grafik tasarım,programlama vb. işlerle uğraşan kişiler için işletim sistemi üzerindeki standart özellikleri değiştirmesi gerekebilir.Grafik tasarım yapanlar için ilk akla gelen yaptığı çizimler üzerinde yazı tipi değiştirme ve farklı fontlar kullanarak göze hoş gelen bir tasarım ortaya çıkartmak olacaktır.Bu işlem için mevcut fontlar yetmediği için yeni fontlar yüklemek isteyecektir.

Yazı stillerini uzantısı
Yazı stili dosyası (.ttf, .otf yada .fon) seçilip sağ tıklanarak açılan menüden “Yükle” ‘ye tıklanarak yükleme işlemi yapılır.

Yazı Tipi ayarları nerede bulunur
Yazı tipi ayarları Denetim Masası >> Yazı Tipi Ayarlarına girip istediğiniz yazı tipini fontunu yükleyebilirsiniz.

yazi-tipi-yüklemek

İnternette biraz araştırma yaparak farklı ve işinize yarayacak yazı tipleri bulabilirsiniz.Bulduğunu yazı tipini belirttiğimiz yere yani Denetim Masası >> Yazı Tipi Ayarları kopyala yapıştır dedikten sonra işlem bitmiş olacaktır.Hangi programı seçerseniz yüklediğiniz yazı tipini istediğinz şekilde kullanabilirsiniz.

Aşağıdaki resimde bizim yüklediğimiz gibi Denetim Masası >> Yazı Tipi Ayarları şeklinde yazı yipi yolunu görmektesiniz.İsterseniz düzen bölümnde kopyala ve yapıştır yapabilirsiniz.İstersenizde yazı tipini sürükle bırak yöntemi ile yazı tipi bölümüne atabilirsiniz ve kullanabilirsiniz.

yazi-tipi-eklemek

Önceki İçerikArantula Arama Motoru Nasıl Kaldırılır
Sonraki İçerikApple İpad Passcode Aktif Etmek
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz