Araba Vize ve Muayene Sorgulama

0
2096

Araç Muayene İstasyonlarına araç getirilmesine ilişkin düzenleme

T.C. Ulaştırma Bakanlığı tarafından 13.10.2010 tarih ve 2010/KUGM-18/ARAÇ MUAYENE sayılı Genelge ile araçların muayene istasyonlarına getirilmesine ilişkin düzenlemeler yapılmıştır. Genelge için burayı tıklayınız . Bu genelgenin getirdiği düzenlemelere uyulması amacıyla araçların muayene istasyonlarına getirilmesi ile ilgili yeni esaslar aşağıda paylaşılmaktadır.

Aracınızı herhangi bir muayene (Periyodik Muayene, Tadilat Sonrası Muayene, Tespit, Yola Elverişlilik, Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü ve Muayene Tekrarı) işlemi için Araç Muayene İstasyonu’na getirmeniz gerektiğinde, aşağıdaki durumlara göre size uygun olan belgeleri temin etmeniz gerekmektedir.
Trafik Zabıtası tarafından getirilen veya evrakla Zorunlu Muayeneye sevk edilen araçlar uygulama dışındadır.

Aracı istasyona götürecek kişinin beraberinde götürmesi gereken belge/evraklar aşağıdaki durumlara göre farklılık göstermektedir. Detaylar için lütfen tıklayınız.

Durum 1 : Ruhsat sahibi olduğum aracı muayeneye getiriyorum

Durum 2 : Muayeneye getirdiğim aracın ruhsattaki sahibi başka bir gerçek kişi

Durum 3 : Çalıştığım, sahibi olduğum özel şirkete ait ya da şirketim tarafından uzun süreli kiralaması yapılan aracı muayeneye getiriyorum

Durum 4 : Çalışanı olmadığım özel bir şirket’e ait aracı muayeneye getiriyorum

Durum 5 : Resmi plakalı, konsolosluk tüzel kişiliği adına kayıtlı, belediyeye ait bir aracı muayeneye getiriyorum (Kurumun kendisine veya başka bir kuruma ait resmi araç için)

 

Randevu Sayfası

Önceki İçerikLC Waikiki 75TL’ye 10TL İndirim Kampanyası
Sonraki İçerikAhşap Bungalow Ev Modelleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz