Android Telefonlarda Ekran Görüntüsünü Televizyona Aktarma

0
36998

telefonu-televizyona-baglamak
Son zamanlarda teknolojinin çok hızlı gelişmesiyle birlikte elimizden düşürmediğimiz cep telefonlarının gelişmeside bununla beraber geldi.İlk olarak film izlemek için DVD player gibi araçlarla telefovizyona bağalyıp izlediğimiz daha sonra ise smart tvler yani internet özelliği olan TV ler çıktı.Bu cihazları rahatça internete bağlayabilir istediğimiz şekilde kullanabiliyorduk.Dediğimiz gibi son zamanlarda çıkan durum ise kullandığımız akıllı cihazları uyumlu televizyonlara bağlayarak telefonumuzdaki görüntüleri ve videoları aktarma işlemi yaparak istediğimizi yapar hale geldik.

Peki bu aktarma işlemi nasıl ypaılabilir.2 farklı yöntem ile bu işlemi yapabilirsiniz
1-HDMI kablosu ile telefonu TV ye bağlayabilirsiniz.
2-DLNA (Digital Living Network Alliance) ile kablosuz bir yöntem ile bağlantı kurabilirsiniz.

1-İlk olarak ise HDMI kablosu nedir bilirsiniz.Bu kabloda biri bilgisayara diğer ucu ise TV ye bağlayarak aktarma işlemi yapabilirsiniz.Şimdi ise aynı kablonun sadece micro usb olarak ucu değiştiriliyor ve telefonumuza bağlanabiliyor.Bu kablo için biraz internette araştırma yaparak istediğiniz kabloyu bulabilir ve bağlantı işlemini yapabilirsiniz.

android-tv-baglama-telefon

2-DLNA (Digital Living Network Alliance) teknoloji ile yapabilirsiniz.2003 yılından bu yana, sahip olduğumuz tüm elektronik cihazların birbiriyle uyum içerisinde çalışması için DLNA yazılımı yaygın olarak kullanılır. Bu yazılım sayesinde günlük yaşantımızda bizlere yardımcı olan bilgisayar, cep telefonu, fotoğraf makinesi, televizyon, MP3 player, taşınabilir HDD ve benzeri elektronik cihazların birbirine bağlamak ve içeriklerini (video, müzik ve dijital fotoğraları) paylaştırmak oldukça kolaydır.

Samsung telefon kullanıcıları Allshare programını kullanarak kolayca aktarım yapabilirler. Bunun için de sadece Android yüklü mobil cihazınızda ki Allshare programını yüklemek ve açmak yeterli olacaktır.

Önceki İçerikPttcell Gizli Numara Engelleme Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikWindows 8 Fabrika Ayarlarına Geri Dönmek
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz