Ali Ağaoğludan 10 bin lira peşinatla ev satışları başlattı

30
4862

İnşaat, turizm ve enerji alanlarında faaliyet gösteren Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, İstanbul Ayazma’da inşaatına başladığı, Avrupa yakasındaki en büyük projesi My World Europe’u satışa sundu. Kojenerasyon sistemiyle kendi elektrik ihtiyacının tamamını kendi içinde ürettiği elektrikle karşılayabilen My World Europe, toplam 3 bin 100 konuttan oluşuyor. Ali Ağaoğlu’nun ‘Herkes iyi yaşamayı hak ediyor’ sloganıyla satışa sunulan projede 10 bin lira peşinat ile konut sahibi olunabiliyor.

%20 İNDİRİMLİ ELEKTRİK
Ağaoğlu, bu projede doğalgazla çalışan bir elektrik santrali kurarak My World Europe projesinin ihtiyacı olan tüm elektriği projenin içerisinde üretiyor olacak. Elektrik üretimi sırasında
ortaya çıkacak atık enerji de projenin ısınma ihtiyacının karşılanmasında kullanılacak. Bu sistem, My World Europe projesini çevreci konut projeleri arasında öne çıkarırken, proje sakinleri de elektriği yüzde 20 indirimli kullanacak.

26 DEĞİŞİK KONUT TİPİ VAR
My World Europe’ta büyüklükleri 70 metrekareden başlayan 1+1 daireler, 94 metrekareden başlayan 2+1 daireler, 156 metrekareden başlayan 3+1 ve 190 metrekareden başlayan 4+1 daireler olmak üzere tam 26 farklı tipte konut yer alıyor. Projede 10 adet de ikiz villa bulunuyor. Golf Residence’ların önünde konumlanan golf sahası, yaklaşık 20.000 metrekare alan üzerinde bir golf klübü, drive range ve kısa tur bir golf sahasından oluşuyor. Projenin merkezinde yer alan Arena ise tam 22 bin 500 metrekare genişliğinde olacak ve içerisindeki 47 mağazada süpermarket, mağaza, kafe ve restoranlar yer alacak. Pool Residence’lara ismini veren dev açık havuz ise 130 metre uzunluğunda ve tam 1.600 metrekare yüzölçümüne sahip.

132 BİN TL’DEN BAŞLIYOR
My World Europe’ta daire fiyatları 1+1 konutlarda 132 bin TL’dan başlıyor ve çok geniş teras bahçelerine sahip teras konutlarında 772 bin TL’ye kadar artış gösteriyor. My World Europe’tan konut almak isteyenler 10 bin TL peşin ödeyerek daire sahibi olabiliyor. Ağaoğlu tarafından hazırlanan ödeme planına göre istenirse kredi anapara ödemesi daire teslimine kadar ertelenebiliyor ve bu sürede aylık 800 TL gibi oldukça düşük ödemelerle konut sahibi olunabiliyor.

Ara Güler çekti Sinan Çetin yönetti Ali Ağaoğlu oynadı
My World Europe’un televizyon kampanyası kapsamında yönetmen Sinan Çetin tarafından çekilen reklam filminde rol alan Ali Ağaoğlu,
kampanya yüzü olmak için 1 milyon dolarlık bir ücret aldığını açıkladı. Kampanya fotoğraflarını da ünlü fotoğraf sanatçısı
Ara Güler çekti. Kendisine kampanyada rol alması teklif edildiği zaman ücretini 1 milyon dolar olarak açıklayan Ali Ağaoğlu, elde ettiği bu geliri de eğitime bağışlayacağını ifade etti.

IPTV ve sınırsız internet de var
My World Europe’da; MyClub spor klübü, SPA, Golf Klübü, Kreş, açık spor sahaları, 3 adet açık yüzme havuzu, MyClub dahilinde kapalı yüzme havuzu, kay kay parkuru, su kaydırakları gibi birçok özellik bulunuyor. Projede ayrıca her daire için kapalı otopark, IPTV ve sınırsız internet altyapısı sunulacak. Proje sakinleri MyCard hizmet merkezi aracılığı ile tüm residence hizmetlerine tek tuşla ulaşabilecekler ve Ağaoğlu’nun sınırsız satış sonrası teknik desteğinden yararlanabilecekler.

Olimpiyat Stadı’na komşu olacak
Ağaoğlu’nun İstanbul Avrupa Yakası’ndaki en büyük projesi My World Europe, Başakşehir’in Ayazma bölgesinde Olimpiyat Stadı’na komşu 200 dönümlük bir arazi üzerinde yükselecek. My World Europe, Pool Residence, Arena Residence, Golf Residence ve Villa bölümlerinden oluşuyor. Ağaoğlu müşterilerine yapılan öncelikli satışlarda büyük ilgi gören My World Europe’ta 600 konutun satışı tamamlandı.

‘My World Europe’ bir yana, diğerleri bir yana
My World Europe’u Ağaoğlu tarihinde bugüne dek ürettikleri tüm projeler arasında çok özel ve ayrı bir yere koyduğunu belirten Ali Ağaoğlu; iyi yaşamanın insanlar için bir ayrıcalık değil bir hak olduğuna inandığını ve bu kampanyada herkesin Ağaoğlu kalitesindeki bir yaşama ulaşabilmesi için 10 bin TL gibi bir peşinatla daire sahibi olabileceğini ifade etti.

Borsaya açılmayı düşünüyoruz
İnşaat, turizm ve enerji alanlarında faaliyet gösteren Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Ağaoğlu Grubu olarak gelecek yıl borsaya açılmayı düşündüklerini söyledi. Ağaoğlu inşaat projesinin tanıtım toplantısında konuşan Ağaoğlu gazetecilerin sorusu üzerine ise, ‘Ağaoğlu Grubu olarak şirketlerin hepsini halka açma niyetimiz var, ama alınmış bir karar yok’ dedi.

————————–

Fiyatlar belli oldu

Geçtiğimiz gün Türkiye’nin en büyük arazi ihalelerinden birisi yapıldı. Tam 6 ortak, İstanbul’un en gözde yerlerinden birisi olan Ayazağa’daki 241 dönümlük arazi için, 3 milyar 251 milyon liralık hasılat hedefi ve bundan da TOKİ’ye yüzde 37 pay önerdi.

TOKİ Başkanı’nı bile şaşırtan bu dev ihalenin hemen ardından 6 ortaklı konsorsiyumun yüzde 25 payla en büyük ortaklarından olan Yeşil İnşaat’ın patronu Engin Yeşil’in kapısını çaldım. Topkapı’daki Yeşil Plaza’da buluştuğumuz Engin Yeşil, ihale, ortaklar ve sonrası ile ilgili önemli bilgiler verdi.

İhalenin ardından çok fazla mesai yapmak zorunda kalan Engin Yeşil haliyle biraz yorgun gözüküyor. Ama o bunun ‘tatlı bir yorgunluk’ olduğunu belirtiyor. Ve önümüzdeki dönem için çok heyecanlı.

“KOLAY SATARIZ HEM DE ÇOK KOLAY”

Ben aklıma takılan ilk soruyu soruyorum: “Böylesi büyük bir projenin ihalesini aldınız almasına da hiç mi tedirginlik duymuyorsunuz?”

Engin Yeşil’in bu noktada hali çok rahat. “Hiçbir tedirginliğim yok” diyor, sonra da ekliyor, “Kolay satarız, hem de çok kolay. Biz orada çok büyük bir şehir kuracağız, emsali olmayan bir lokasyonda eşi görülmemiş bir proje yapacağız. Hatta daha 24 saat olmadan 1500’den fazla talep geldi. Herkes proje için bizleri ve Emlak Konut’u arıyor.”

Burada herkesin merak etiği soru aynı. 240 dönümlük bu dev arazide nasıl bir proje yapılacak?

Öncelikle daha ne yapılacağı kesin olarak belli değil. Mimarlık firmalarından çeşitli teklifler alınacak. Ama öne çıkan eğilimler var.

FİYATLAR ORTAYA ÇIKTI

Engin Yeşil’in altını çizdiği en önemli ayrıntı, burada şimdilik büyük bir alışveriş merkezi veya otelin yapılmayacağı. “Belki çok kaliteli bir sokak çarşısı gibi birşey olabilir” diyor. Yani proje çok büyük ağırlıkta konutlardan oluşacak. Peki kaç konut sığar buraya?

Konsorsiyum adına konuşan Engin Bey’in kafasındaki rakam 6 bin konut olması yönünde. Ayrıca bir de ofis merkezi olabilir.

Fiyatların ne olabileceği konusunda ise ben ciro hedefinden hesap yaparak bir sonuca ulaşıyorum. Diyorum ki, “Konutların fiyatı ortalama 500 bin lira civarında olacak galiba.”

Engin Yeşil de şöyle söylüyor, “Aynen öyle. Ortalama konut fiyatı 500 bin lira olacak. Metrekare fiyatlarını da 3 bin dolar civarında düşünüyoruz. Aslında bölgede biraz daha yüksek ama bizde konut sayısı fazla. Bu fiyattan almak için insanlar sıraya girecek. Amacımız bu”

Projeye 6 ay içinde başlamak istediklerini söyleyen Yeşil, 5 fazdan oluşacak yerin 5 yıl içinde bitirileceğini belirtiyor.

Kendisine ihalede çıkan fiyatın TOKİ Başkanı’nı bile şaşırttığını hatırlatıyorum. Ama o hesaplarını çok önceden yaptıklarını ve çok hazırlıklı olduklarını vurguluyor: “Bizim işimiz bu, nereye ne fiyat vereceğimizi biliyoruz…”

Peki projedeki diğer ortaklar kimler?

Metal Yapı, başında Ömer Saçaklıoğlu’nun olduğu köklü bir inşaat firması. Özüm Petrol, LK Jeans’e ait. Türkiye’de 400’e yakın sokak mağazası olan finansı güçlü bir grup. İlk defa inşaat işine giriyorlar. Nasa İnşaat, özellikle ABD ordusunun Türkiye, Irak ve Afganistan’daki inşaatlarını yapan bir firma. İhale işleri yapıyor. K Yapı, 30 yıldır inşaat sektöründe. Taşçılar da cephe firması.

Bu arada Yeşil İnşaat’ın Beylikdüzü’ndeki 14 bin konutluk Innovia projesinin inşaatı da sürüyor. Bu ihale Innovia projesini etkiler mi?

“Orada program doğrultusunda aynen devam ediyoruz” diyor. İkinci etabın satışlarının çoktan bittiğini, üçüncü etabın ise çok az kaldığını söylüyor. Dördüncü etabın temeli de 2011 başında atılacakmış. Engin Yeşil, daha önceki etaplarda olduğu gibi bu sefer de yine çok şaşırtıcı fiyatlarla çıkacaklarının ipucunu veriyor.

Yeşil İnşaat’ın bir de uzun süredir konuşulan Topkapı projesi var. Burada da iş ruhsat aşamasına gelmiş. İki büyük kuleden oluşacak bir rezidans projesi. Metrekare fiyatı 2 bin-2 bin 500 dolar aralığı olacak.

EKONOMİDE HİÇBİR RİSK YOK

Engin Yeşil’e iki gün önce konuştuğum Ali Ağaoğlu’nun ‘referandumla birlikte piyasa güveni düzeldi ve talep çok artıyor’ saptamasını hatırlatıyorum. “Aynı şekilde düşünüyorum” diyor, “Talep iyi ama diğer taraftan arz da var. Bu nedenle konut alacaksanız ya iyi bir proje olsun ya da fiyatı iyi olsun” diye konuşuyor.

Bu kadar büyük bir yatırım yapan grup ekonomiyi nasıl görüyor? Cevap net: “Ekonomide hiç bir risk görmüyorum. Konut tarafında da nitelikli emlağa çok büyük ihtriyaç var. İnşallah iyi günler bizi bekliyor.”

Önceki İçerikİyiki doğdun google ” Google 12 Yaşında”
Sonraki İçerikErkan Petekkaya kimdir biyografisi
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

30 YORUMLAR

  1. benim bi sorum olacak.ağaoglunu inş. çok meşhur ve iyi oldugunu duymuştum.benim sorum 10 bin peşin verince geri kalanını hangi şekilde vericez.taksitmi olucak yada taksit olcaksa ayda kaç kaç ödememiz gerekecek.ödemeleri rahat yapabilcekmiyiz yada zorlanıcakmıyız çok fazla.bunlar çok önemli.tek 10 bin tl ile bitmiyo sonuç olarak. 🙁 🙁 🙁 🙁

  2. Bende Emine hanıma katıtlıyorum 10 peşinat kulağa hoş ama gerisi hangi şartlarda nasıl ödenecek hiç bir açıklama ve ödeme tablosu yok yarım sattir sitede ödeme koşullarını arıyorum ama bulamadım.Bilgilendirirseniz sevinirim.

  3. Dairelerin teslim tarihi yani proje ne zaman bitecek belirtilmemiş, ödeme planı da belirtilmemiş. Daireler üzerinde kişilerin ödeme şartlarının ne oacağı belirtilmemiş ve bu kampanyanın süresi ne kadar ?

    • Nerden baksanız tahminen 2-3 milyarlık aylık geri ödemesi olacaktır.Bu projenin normal gelirli insanlar için olmayacağı çok ortada. Hele birde asgari ücret alan insanlarımız var iken.

  4. BU PROJEYE KATILMAK İSTİYORUM GÜNEYDOGUDA YARANMIŞ BİR GAZİ YİM AMA GÜVEN VE ÖDEME ŞEKİLLERİ NELERDİR BU KONUDA NASIL BİR İLETİŞİM OLACAKTIR SAYIN A. OĞLU GAZİ OLARAK NASIL BİR YAKLAŞIMDA BULUNACAKLAR….

  5. Selamlar a.oglu hersey hos guzelde 10000 biraz cazip ya gerisi hangi kosularda ve nasil odenecek aylik taksit seceneklerini belirtmemissiniz uzaktan davulun sesi hos gelir saygilar

  6. 10.000 tl verdik sonrası 🙂 yahu metrekaresi 3.000 dolar olacak diyor ortalama konut fiyatı 500.000 tl diyor , insanlara hayal kurdurmayın, 10.000 tl peşinatla ev sahibi olun dyorsnz, millete umut veriyorsunuz, yapmayın allah aşkına

  7. sayin agaoglu yorum yapan tum arkadaslara katiliyorum 10000 pesin geri kalan taksitler ile ilgili hicbir aciklama yok.birde butun dairelerin taksitleri ayni olmayacaktir sanirim daireye gore degisecektir bu konularla ilgili insanimizi aydinlatip guvence saglarsaniz daha cok ilgilenen olacagini dusunuyorum saygilar. 🙁

  8. o kadar yorum yapilmis we hep ayni soru sorulmus.odeme kosullarini biraz daha dikkaatli takip ederseniz yukarida belirtilmis…10.000 pesin..ayda 800 . 🙂 bence harika bi yatirim olur gelecege dair..arabistandan tum yorumculara saygilar..

  9. benim görüşümü sorarsanız bu memlekette vatandaşına zerre kadar değer vede kıymet verilmiyor çıkıyor zırtopotun teki on bin peşinle herkez ev sahibi olucak diye açtım sordum bayağı uczmuş en ucuzu 300 milyardan başlıyo demekki vatandaşımızın aylık geliri onbinlira bırakın bu zırvalıkları karşınızda enayi yok alıyolar birilerini arkalarına alıyolar arsaları ucz ucz vatandaşın malını vatandaşa satıyolar bunlar belinde silahla gezen zerre kadar vicdanı olmayan kişiler :Q

    • ilhan çok yanlış konuşuyorsun adam insana verebildiği kadar değer ve minnet veriyor ama sen ve senin gibi kırolar a.oğlunu kıskanıyorsunuz adam senden benden zengin diye vicdansız ve senin bildiğin kötülerden mi oluyor beni sinirlendirme lütfen ilhan mısın ne sin “SEN DEVAM ET HERKEZ SENİN ARKANDA HEM OLMASAYDI SENİN KONUTLARINDAN ALMAZLARDI ALİ AĞAOĞLU” 🙂 😀 🙁 :'( :Q 😛 :$ 😉

  10. arkadaslar dikkat etmemişsiniz sanırım.10000 tl peşin,daire teslim edilene kadar da ayda 800tl ve ana para hariç ödüyosunuz bu 800tl yı.daıre teslım edıldıkten sonrada ayda 3000 4000tl daırenın buyuklugune göre taksıt ödemelerınız var.sudan ucuz.herkese lazımm.ali agaoğlu servetıne servet katmıs son krızden sonra.nasıl kattıgı ortada.

  11. bizim böyle daire almamız mümkün değil peşinatsız olursa ancak olur o zaman ömrüm boyunca ödemeye razım oda olurmu ben yine hayaller devam 🙂 🙂

  12. ev sahibi olmayı hayal ederken böyle evleri görünce insan iç geçiriyor ne güzel olurdu peşinatsız ömür boyu taksit ödeyerek ev sahibi olsam

  13. merhabalar bende ev almak istiyorum fakat maddi imkansızlıklardan dolayı kısmet olmadı12yıldır kirada oturutorum 2çocugum var eşim 1milyar aylık alıyor mersinde oturuyoruz hiç birikmiş paramız yok ev alsak peşinatımız yok aylık ancak600tl ödeyebiliriz bana yardımcı olursanız çok sevinirim ne olursunuz cevabınızı bekliyorum mersinde böyle bir imkan varmı

  14. ya neden öyle diyorsunuz ALLAH HELALİNDEN kazanana daha çok nasip etsin adam aklını kullanmış sermayeside varmış yapmış maşallah ALLAH İNŞ bana da ev nasip eder harika evler. GÜLE GÜLE SATSIN.

  15. 10 bın pesınat oduycem sonrakı odeme planı nasıl bılgılendırırmısınız bıde mesela 1+1 ev almak ıstıyorum ne kadar ve taksıtle odedımı aydan aya nekadar ucret verılcek 🙂

  16. iyi günler eşim askerden yeni geldi ve ayrı eve çıkmak zorundayız durumumuz şuan için peşin paramız yok taksitle ev almak istiyoruz yardımcı olursanız çok sevinirim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz