Alanya’ya Nereden Kaç Saatte Gidilir?



0
2068

Alanya’yı sadece tatil beldesi olarak görmek yanlış olur. Bu bölge aynı zamanda çok eskiye dayanan tarihi ve mimari eserleri ile görülmeye değer yapıları sizlere sunuyor. Her yıl oldukça yoğun ilgiyle karşılaşan Alanya, yerel insanı ile de sevecen ve sıcak kanlı. Tarihi kaleleri, gizemli mağaraları, müzeleri ve plajları ile dopdolu bir tatili yaşayacağınız Alanya’da kendinize uygun olan birçok aktiviteyi de gerçekleştirebileceksiniz. Tabiata dair tüm doğal güzelliklerin bulunduğu bu bölgede gece geç saatlere kadar eğlenebileceğiniz mekanlarda sürekli hizmetinizde. Hem gençlerin hem de orta yaşlı kişilerin Alanya’yı tercih etmesi sırf bu yüzden. Çünkü burada yapılcak çok şey ve keşfedilecek birçok doğal yapı mevcut. Alanya’yı keşfetmek ve harika bir tatil geçirmek için yola koyulacaksanız size bazı yol bilgilerinden bahsetmemizde fayda var. Havayolu ile Alanya’ya ulaşımı tercih ediyorsanız özellikle yaz aylarında bölgeye düzenlenen sürekli seferler ile kolayca ulaşabilirsiniz. Ve bu yolu tercih etmek size zaman da kazandıracaktır. Bu kalan zamanınızı Alanya’yı gezerek değerlendirebilirsiniz. Havayolu ile Antalya Havaalanı’na inip buradan Alanya merkeze yaklaşık 130 km mesafe sonunda ulaşabilirsiniz. Fakat dilerseniz de son yıllarda hizmete açılmış olan Gaziosmanpaşa Havaalanı’nda inerek Alanya merkezde 40 km sonunda yaklaşık 1 saat sonra bulunabiliyorsunuz. Havaalanında indikten sonra Alanya’nın merkezine gitmek için belediyenin aralıklarla tahsis etmiş olduğu servisleri kullanabileceğiniz gibi havayollarının da sağlanan hizmetlerinden yararlanabiliyorsunuz. Daha hızlı bir ulaşım için isterseniz bölgenin ticari taksilerini belirli ücret karşılığında kullanabilmeniz de mümkün. Yine son zamanlarda Alanya’da araç kiralamak moda haline gelmiş görünüyor. İnsanlar konaklayacağı bölgeye ve gezmek istediği yerlere bu şekilde dilediği gibi ulaşım sağlayabiliyor.



Eğer Alanya’ya ulaşımda karayolunu tercih ediyorsanız yola çıkış noktanız ile varış noktanız arasındaki farklar değişiyor. Özel aracınız ile seyahat etmeyi düşünüyorsanız bölgeye ulaşana kadar birçok yeri de keşfetme fırsatını yakalıyorsunuz ve ulaşım, otobüsle yaptığınıza göre biraz daha rahat ve kısa sürebiliyor. Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında araç kullanmayı sevmiyorsanız Türkiye’nin her bölgesinden Alanya’ya otobüs seferleri bulunmakta, bunları tercih edebilirsiniz. Otobüs ile Alanya’ya ulaşımda dikkat edeceğiniz bir nokta var. Eğer özel bir gün ya da bayramda bölgeye gelmeyi düşünüyorsanız biletinizi bir hafta önceden almanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü ek seferler konulsa bile bu tür bilet bulamama sorunları meydana geliyor.

Denizyolu ile Alanya’ya ulaşım için kalabalık bir grup halindeyseniz yat kiralamayı tercih edebilirsiniz. Bunun haricinde uluslararası işlev gören Alanya Limanı, merkeze ortalama 7 km uzaklıktadır. Fakat bu yolu da kullanabilmeniz için yine kalabalık bir programa dahil olmanız gerekiyor. Bu şekilde bölgede turlar düzenleyip çevreyi yakından tanıma fırsatına sahip olabilmeniz mümkün. 

 Alanya’ya ulaşımda bazı mesafeler: Adana’dan yola çıkıyorsanız Alanya merkeze 430 km ile yaklaşık 7 saatte ulaşabiliyorsunuz. Ankara’dan Alanya’ya ulaşım ise 550 km’lik yol ile 8 saatte sağlanabiliyor. Antalya’dan 2,5 saat ve Bursa ile İzmir üzerinden Alanya’ya yaklaşık 9 saatte gidilebiliyor. Eğer yola çıkış noktanız İstanbul ise 12 saat süren bir yolculuğun ardından 830 kilometrelik yolu katettikten sonra Alanya’ya varıyorsunuz. 

 Bölgeye gelmişken Alanya mutfağının lezzetlerini de tatmalısınız. Sulu yemekler, geç saatlere kadar açık olan çorbacılar, kebap çeşitleri ve mangal çeşitlerini tadabileceğiniz mekanlar, Dim Çayı’nda balık ve sokak yiyecekçileri oldukça meşhurdur. Bölgeyi gecenin sakinliği ve ışıltısı altında tümüyle izleyebileceğiniz bir mekan olan kale üzerinde bir akşam yemeği de seçenekleriniz arasında. Alanya Kalesi, büyüleyici manzarası ve hoş lezzetleri ile her zaman ilk tercih edilen yer olmakta.

Önceki İçerikTürk Telekom Honor 7 Desen Kilidi Kırma
Sonraki İçerikGizli Cenneti ile Dalaman
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz