Akbank Müşteri Hizmetleri İletişim Numarası

0
1129

Akbank Müşteri Hizmetleri İletişim Numarası
Ülkemizde ya da dünyamızda pek çok yeni icadın üretimin ya da kuruluşun farklı bir hikayesi bulunmaktadır. Bazı hikayeler bir amaçtan meydana gelir bazıları ise bir ihtiyaçtan ortaya çıkar. Bazılarının doğrudan bir amacı bulunur bugün çok farklı noktalarda yer alabilir, bazılarında ise ismi itibariyle kurulup dolaylı gelir elde eder. Bugün kü konumuzda ise AKbank’ın hikayesinden yola çıkacağız. Bu hikaye belki de hiç bir önem arz etmiyordur belki de bazı kişiler bunu hiç bilmiyordur ve göründüğü gibi kabul ediyordur. Ama hangi birimiz biliyordur ki Adana’daki pamuk üreticilerine destek olmak amacıyla bu bankanın kurulduğunu?

AKbank, 1948 yılının Ocak ayında Adana’da kurulan bir finans şirketidir. 70 yıllık bir geçmişi olan bankanın kuruluşunda başta Hacı Ömer Sabancı olmak üzere bir grup iş adamı bulunmaktadır. Kurulduğu dönem içerisinde Adana’da bulunan 4 iş adamı bölgede bulunan pamuk üreticilerini düşünerek bu yola adım atmışlardır. Bu kurucular içerisinde olan isimler, Nuri Has, Mustafa Özgür, Nuh Naci Yazgan ve Seyit Tekin’dir. Bu iş adamları aynı zamanda o zamanların Adana’sında en önemli sanayi kuruluşu olarak bilinen Milli Mensucat’ın sahibidir. Kuruculara baktığımızda aslında Kayserili ama Adana’da yaşayan iş adamlarıdır. Bu kişiler bir araya gelerek bir amaç uğruna yola koyulmuşlar ve sahip oldukları iki il olan Adana ve Kayseri’nin isimlerini kullanarak bir banka oluşturdular. Bu banka yıl 1947’de 12 Nisan tarihi ile ” Adana-Kayseri Bankası ” olarak tarihe geçti. Daha sonralarında ise bu isim hem çok uzun hem de daha basit ve kısa bir anlamı olması adına Adana ve Kayserinin baş harflerini alarak AKbank olarak değişikliğe uğradı. Banka Adana’da kurulduktan sonra ilk Şubesi İstanbul’da açılır ve daha sonra genel müdürlüğü buraya taşınır. Bankanın yurt dışı ayağına bakacak olursak ta Frankfurt / Almanya’da olduğunu görürüz. Şimdilerde yaklaşık 94 milyar dolar seviyelerinde olan AKbank Türkiye’nin en büyük bankaları arasında yerini almaktadır.Bu banka ile daha yakından iletişim halinde bulunmak isterseniz 444 2 525 numaralı hattan müşteri hizmetlerine bağlanabilirsiniz.

Önceki İçerikTatilbudur Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası
Sonraki İçerikTürk Telekom Müşteri Hizmetleri Numarası
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz