2018 Yılı En İyi Antivirüs Programları

0
1662

2018 Yılı En İyi Antivirüs Programları
Eğer ki internette çok dolaşan birisi iseniz ya da oyun çılgını olacak şekilde bilgisayarınızın başından ayrılamıyorsanız, internet üzerinden gelebilecek her türlü tehlikeye karşı birilerinin sizi koruması gerekecektir. Bilgisayar sistemlerinin her gün bir biri ardına kendini yenilemesi aynı zamanda bilişim ağındaki kötü kullanıcıları da tetiklemektedir. Hacker olarak adlandırdığımız kişiler içerisinde her ne kadar savunma amaçlı işini yapan kişiler olsa da, bu bilgi ve donanım gücünü kötü yönde kullanan ve diğer kullanıcıların bilgilerini çalmaya yönelik girişimlerde bulunan kişiler de vardır. Bu kişiler site içerisine ya da herhangi bir dosya ya da fotoğraf içerisine yükledikleri virüs yazılımlarını sizin bilgisayarlarınızda kullanmak isteyebilirler. Bu durumlarda sizi arka planda korumak ile yükümlü olacak anti virüs programlarını yükleyebilir ve bir nebze kendinizi güvene alabilirsiniz. Tabi yanlış anlaşılmasın, anti virüs programları sizi kesinlikle koruyacak diye bir kaide yok. Özellikle de parasız programları kullanıyorsanız. Ancak yarı yarıya bu programlar sayesinde sistemlerinizi koruyabilirsiniz.
Anti virüs programları her sene belli özellikler içerisinde testlere tabii tutularak dereceleri belirlenir. Bu derece belirleme içerisinde programların, kullandığınız bilgisayar içerisinde sergiledikleri performans dereceleri ile sizin bu programları ne derecede kolay kullanabildiğiniz yönündedir. Çünkü bazı anti virüs programları güçlü olmasının yanı sıra, düşük kalitede bir bilgisayara sahipseniz kasmalara yol açabilecektir. Bu bakımdan kullanılabilirlik, her program için büyük önem taşımaktadır.

AhnLab V3 Internet Security

İsmi çok ünlü olmayan bir anti virüs programıdır. Güney Kore tabanlı olan bu güvenlik yazılımı 2018 öncesi yapılan testlerde ilk 20 arasında yer almamaktadır. Performans olarak oldukça iyi olduğu söylemler arasında yer alıyor olsa da bizzat kullanıcı adına bilgi bulunmamaktadır. Ancak günümüzde gördüğümüz pek çok anti virüsün bizlere sunduğu imkanı ahnlab’ta sunmaktadır. Bilgisayar içi kötü yazılım algılama işlemlerinde sizlerin ruhu duymadan görevini yerine getirir. Bilgisayar ve ağ sistemleri arasında dolaşan kötü amaçlı yazılımları karantinaya alır. Gerçek zamanlı aktif koruma sağlar. Dolaştığınız siteler içerisinde sizlerin farkında olamadığınız yabancı kaynakları, tehdit unsuru olarak algılar ve gerektiğinde size bilgi vermek üzere site erişimini engelleyebilir.

Kaspersky Anti-Virus

Piyasa içerisinde görebileceğiniz en iyi, en kaliteli ve en iyi performansa sahip anti virüs programıdır. Programın ana internet sitesinden de görebileceğiniz üzere bir sürü kullanıcıya odaklı çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitleri deneme sürümünü kullanarak test edebilirsiniz. Ancak uzun süreli aktif koruma için ücretli kısmı sizi rahatlatacaktır. Her yıl düzenlenen performans testlerinden ilk sırada çıkmayı başaran ve tam puan alabilen Kaspersky, bir Rus tabanlı anti virüs programıdır. İşini gerçekten iyi yapanların adresi olarak bilgisayarınızda bulunan ve en kuytu köşeye saklanan virüsleri bile bularak etkisiz hale getirir. Kullanıcılar tarafından kasma problem şikayeti olsa da bilgisayardan bilgisayara değişebileceği, kolay kullanım arayüzü bulunan ve bilgisayarı kasmayan bir güvenlik uzmanıdır.

McAfee AntiVirus Plus

ABD temelli bir güvenlik yazılımı olan McAfee, kullanıcılar tarafından kötü gün dostu olarak kullanılmaktadır. Geçmişe dayalı yapılan performans testlerinde ilk 20’lerde yer alan bu güvenlik programı bilgisayarlarınızı çok kasmayacak bir şekilde arka planda işleri yürütebilecek bir kullanım kolaylığı sunar. Ücretsiz ve ücretli seçenekleri ile de kullanıcıların damak zevkine göre hizmet sunmaktadır. Kendini güncelleyen, arka planda sessizce çalışan ve aynı zamanda bilgisayarınızı çok yormadan kullanabileceğiniz bir performans sunar. Kurulumunda ultra bir sistem gereksinimi şartı sunmaz. Programın masa üstünde açılması ile rahatlıkla kullanabileceğiniz bir arayüze sahiptir. Son olarak kurulumunu yaptığınız bilgisayarda anti virüs programını hiç olmamışcasına unutacağınız bir kullanım kolaylığını sizlere sunmaktadır.

Bitdefender Total Security Multi-Device

Bit defender Total Security anti virüs programı zirveyi zorlayan kaliteli alt yapısı ile kullanıcıların adeta göz bebeğidir. Geçtiğimiz yıllardan bu yana yapılan en iyi anti virüs performans dereceleri içerisinde her zaman ilk 5 içerisinde bulunan bir program olması ile ve deneyenlerin de memnun kaldığı ve kullanıma devam ettiği bir güvenlik yazılımıdır. En etkin koruma sunan paralı seçenekleri ile de oldukça uygun olan, bütçeyi zorlamadan kullanıma devam edilebilir oluşu hakkında güzel yorumların da artacağının habercisi niteliğinde. Diğer anti virüs programlarından hiç eksiği olmadan kullanılabilirliği ile ve performans ölçütlerinde gerek sizler için gerek kullandığınız bilgisayarın rahatlığı için değerlendirilebilir kaliteli güvenlik yazılımları arasındadır.

Norton Security Standart / Deluxe / Premium

Norton Security Back Up Version 2 10 User 12 Months POSA EPAY GENERIC

ABD kaynaklı bir anti virüs olan Norton oldukça bilinen bir güvenlik programıdır. Kullanımı yaygın olması ile birlikte kullanılacak cihazlar için de kendi içerisinde başlıkta olduğu gibi 3’e ayrılmaktadır. Standart olanı 1 cihaz için koruma sağlar. Deluxe, 5 farklı cihaz için ve Premium ise 10 farklı cihaz için etkin koruma sağlamaktadır. Bu seçenekler arasında sadece cihaz kullanılabilirliği değil, diğer ek özellikler de yer almaktadır. Bu ek özellikler içerisinde sizin kullanacağınız internetin yanı sıra çocuklarınız için de üst düzey güvenlik sağlayan seçeneği bulunur. Bilgisayarınız için 25 GB’lık bulut depolama sağladığı gibi cihazınız içerisinde bulunan finansal dosyalar ya da fotoğraflar gibi önemli içerikleri de otomatik yedekler.

Trend Micro Antivirus

Bilgisayarını seven ve her türlü kötülükten uzak tutmak isteyen kullanıcılar piyasada bulunan anti virüs programlarını kullanarak bu problemlerden uzak kalmayı seçerler. Bu durumda her anti virüs programının bedava sürümü olduğu gibi paralı olanları da vardır. Trend Micro programını öteki antivirüs programları ile karşılaştırdığımızda oldukça ucuz bir limit olduğunu görebiliyoruz. Bu bakımdan bu program ile karşılaşanlar için daha çok tercih edilebilmektedir. Ama kendini kanıtlamış olan pek çok programın yanında bazı bazı eksiklikleri de çıkabildiğinden çok yaygın değildir. Ancak bu dediklerimize nazaran 2015 yılında arka arkaya ödüller ile ben buradayım dedirten bir fark yarattığını ortaya koymuş olan trend mikro anti virüs programı ortalama kalitede kullanıcı tercihidir.

Avast Pro Antivirus

Çek Cumhuriyeti tabanlı bir anti virüs yazılım uygulamasıdır. Her yıl yapılan anti virüs derecelendirme testlerinde önceki yıllarda ilk 20 arasında yer alarak gönüllerdeki tahtını sarsmış olsa da halen kullanılabilecek en iyi anti vürs programları arasında yer almaktadır. Her güvenlik yazılımı içerisinde dallara ayrılmış çeşitleri bulunabildiği gibi Avast ta da pro seçeneği bulunmaktadır. Pro seçeneğinin size sunabileceği farklı bir özelli olarak ve çoğu anti virüs programlarında kolay kolay görünmeyen özelliklerinden biri olarak, kullandığınız diz üstü bilgisayarlarında ya da bilgisayarınıza bağlı kameraların kötü kişilere hizmet eden yazılımlar tarafından gözetlenmenizi engellemektedir. Bunun yanı sıra oldukça kolay kullanımı ile bilgisayarınızı zorlamayacak şekilde yüksek performansı bulunmaktadır.

Önceki İçerikE-Devlet Soy Ağacı Geyikleri
Sonraki İçerikXiaomi Redmi Note 5 Teknik Özellikleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz