2017 Ford Fiesta 1.25 82 PS Trend X Yakıt Tüketimi

0
2519

2017 Ford Fiesta 1.25 82 PS Trend X Yakıt Tüketimi

    Hatchbak gövde tipi ve trend x donanımına sahip bu model fiesta serisinin 2017 yapımı özel araçlarından biri olarak 54 Bin 405 TL’lik fiyatı ile piyasa giriş yaptı. Yakıt kapasitesinin 42 litre olduğu araçta benzin yakıt tipi kullanılıyor ayrıca araç şehir içinde 100 kilometrede 6.8 litre yakıt tüketirken şehir dışı ve karma tüketim olarak ise 4.3 litre ve 5.2 litre benzin harcıyor.Yakıt tüketim esnasında çevreye her km için 122 co2 salınımı gerçekleştirmesi ile çevre dostu araçlar sınıfında yer alıyor. Araçta 4 adet silindir, 1241cc’lik silindir hacmi bulunuyor. 82hp’lik toplam beygir gücü ve 114nm azami tork görevi diğer genel özellikler arasında. 0’dan 100km’ye 13.3 saniye gibi bir sürede çıkan aracın saatteki hızı 168km’yi buluyor. Manuel vites ve beş ileri vitesin bulunması önden çekişli özelliğine kolaylık sağlayan araç tasarımı için bir de TCS(elektronik çekiş kontrol sistemi) özelliği eklenerek daha güvenli ve kontrollü sürüş deneyimleri amaçlanmıştır.

    Navigasyon ve bluetooth telefon araçta yer almayan aksamlar içinde bulunurken radyo, harici ses girişi(AUX) ile USB girişinin yapılabilmesi size dilediğiniz müziği dinleme şansını sunuyor. Araç camları özelliklerinden bahsedecek olursak ön ile arka camları karartılmış ve ön-yan camlar tek dokunuşla elektrikli olarak açılıp kapanabiliyor. Araç dışındaki dikiz aynaları da aynı şekilde elekrikli olarak tasarlanmıştır. İç dikiz aynası standart, araç kliması manuel ayarlanabilir, direksiyon hidrolik ve deri kaplama şeklindedir. Direksiyonda müzik sistemlerini kumanda edebilen tuşlar yer almakta birlikte yükseklik-derinlik ayarları da direksiyon üzerinden yapılabiliyor.

    Hız sabitleme özellikleri içinde yer alan yokuş kalkış desteği HLA tipi olmak üzere dengeyi kontrol eden sistem, hız sabitleme, vites değişim uyarısı veren sistem, eco mode(sürücüyü bilgilendirici sistem) gibi sistemler diğer araç tasarımları kapsamında bulunuyor. ABS fren sistemi ile desteklenen araçta EBA(acil fren desteği), EBD(elektronik fren dağılımı), park freni için mekanik fren desteği diğer fren özellikleri içinde yer alıyor. Ek olarak bu araca sahip olduktan sonra ücretsiz periodik bakım şartı, üç yıl boya ve yüz bin km mekanik garantisi ile 12 yıl da paslanmazlık garantisine de sahip oluyorsunuz.

Önceki İçerikSamsung Galaxy S8 Görseli Yayınlandı
Sonraki İçerikAsus Zenfone Live Format Atmak
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz