2015-2016 Askerlik İşlemleri ve Celp Dönemleri

0
2261

Ağustos 2013 den itibaren askerlik 4 celp dönemine çıkarılmıştır. Bu tarihten önce senede 3 celp dönemi olmaktaydı fakat Ağustos 2013 den sonra artık senede 4 celp dönemi olmakta yani kısa veya dönem askere gidecek adaylar için senede 4 farklı dönem bulunmakta tercihlerine göre bu dönemlerden birisini seçebilmekteler. Peki celp dönem tarihleri nelerdir. Kısa veya uzun dönem askerin 2015 celp dönemi tarihleri Şubat, Mayıs, Ağustos ve Kasım ayların da olmaktadır.

2015 Yılı Celp Dönemlerinin Tamamını Resmi Olarak Gösteren Belgeyi İndirmek İçin Tıklayınız
2015 yılı için Şubat Celp Dönemi, Mayıs Celp Dönemi, Ağustos Celp Dönemi ve son olarak Kasım Celp Dönemi olmak üzere 4 celp döneminden birinden askere gidebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta gitmek için karar verdiğiniz celp döneminde en az 2.5 ay öncesinden askerlik şubesine gidip işlemleri başlatmalısınız yoksa istediğiniz celp dönemi için son başvuru tarihi geçerse o celp dönemin de askere gidemezsiniz. Peki bu 4 celp dönemi için son başvuru tarihleri ne zamandır?

2015 ASKERLİKCELP DÖNEMLERİ İÇİN SON BAŞVURU TARİHLERİ
2015 Şubat Celpi İçin Son Başvuru Tarihi: 15 Kasım 2014
2015 Mayıs Celpi İçin Son Başvuru Tarihi: 15 Şubat 2015
2015 Ağustos Celpi İçin Son Başvuru Tarihi: 15 Mayıs 2015
2015 Kasım Celpi İçin Son Başvuru Tarihi: 15 Ağustos 2015’dir.
Örnek olarak 2015 Kasım celp döneminde askere gitmeye karar verdiyseniz en geç 15 Ağustos 2015’de askerlik şubesine başvurmanız gerekmektedir. Aksi takdirde 15 Ağustos’u geçirirseniz Kasım celp döneminde askere gitme imkanınız olmaz. Konu ile ilgili sorularınızı yorum kısmında yazabilirsiniz arkadaşlar.
Askerlik Celp Dönemleri 2015 1995 Doğumlular Kaç Tertip Askere Gidecek
2015 askerlik celp dönemleri Türk Silahlı Kuvvetlerinde yer alan yetkililer tarafından paylaşıldı. 1995 doğumlular ne zaman askere gidecek konusu merak edildiği için 2015 askerlik celp dönemleri hakkında bilgi vermeye karar verdik. Askerlik celp dönemleri yerleri öğrenme işlemi düne kadar askerlik şubeleri aracılığıyla gerçekleşiyordu ancak internetin nimetleri keşfedildiğinden dolayı artık celp dönemleri gibi bilgiler internet dünyasında paylaşılmaktadır. TSK celp dönemleri tüm illerin içleri referans alınarak hazırlandı. Sizin ikamet ettiğiniz ilçe kaç tertip askere gönderiyor gelin öğrenelim.

Asker ihtiyacının her daim karşılanması adına her il ve her ilçenin asker alma zamanı farklıdır. Bu durumun meydana gelmesinden dolayı askerlik celp dönemleri meydana gelmiştir. Profesyonel askerlik sisteminin getirilmesi ve terör olayının son bulması durumunda aynı Avrupa topraklarındaki gibi askerlik süresinin 1 hafta olması hayal edilmektedir. Hayal edilmektedir diyoruz çünkü bunun gerçekleşme olasılığı yok denilecek kadar azdır..

Önceki İçerikSamsung Galaxy J3 Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır
Sonraki İçerikGeneral Mobile 4G Android One Modem Olarak Nasıl Kullanılır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz