2012 askerlik celp dönemleri yerleri öğrenme

0
1308

 

ASAL’ın yayınladığı listeyi bilgisayarınıza indirmek için buraya tıklayın.

1992 doğumlu ve 2012 yılında askere gideceklerle ilgili birkaç hususa değinmek istiyoruz.

– 1992 doğumluların askerlikle ilgili yükümlülükleri 01.01.2011 tarihi itibarı ile başlamıştır

– 1992 doğumlular 2011 yılında muayenelerini olacak ve 2012 yılında askere gideceklerdir.

1992 doğumlu olup 2012 yılında askere gidecek yükümlüler hangi eğitim birliğine sevk edildiğini e-devlet sistemi üzerinden öğrenebilmektedir.

İLK YOKLAMA

– Bu yıl askerlik çağına girenlerin yani 1992 doğumluların nüfus kayıtlarındaki bilgileri içeren ilk yoklama kimlik çizelgeleri 1-30 Nisan tarihleri arasında, nüfusa kayıtlı olunan yerin köy veya mahalle muhtarlıkları ile askerlik şubelerinde askıya çıkarılmak suretiyle ilân edilir.

– Askı süresi içinde, ilk yoklama kimlik çizelgelerini incelemeniz, isminiz yoksa veya kimlik bilgileriniz hatalı veya eksikse, gerekli düzeltmeleri yaptırmak üzere, 15 Mayıs tarihine kadar nüfus idaresine başvurmanız gerekmektedir.Çizelgedeki kimlik bilgilerinde hata veya eksik bilgi bulunmayanların ikâmet adreslerini listelere yazdırmaları yeterlidir.

SON YOKLAMA

Askerlik şubeniz; 1 Temmuz-31 Ekim tarihleri arasındaki herhangi bir günde sizi yoklamaya davet eden “Son Yoklama Çağrı Tebligatı”nı adresinize gönderecektir.
Herhangi bir nedenle, çağrı tebligatı elinize ulaşmasa dahi;bulunduğunuz yer askerlik şubesine müracaat ederek, yukarıdaki tarihler arasında yoklamanızı yaptırmanız gerekmektedir.

Nüfusa kayıtlı olduğunuz il ve ilçe dışında ikâmet etmekte iseniz bu tebligat ile birlikte bölgesinde bulunduğunuz askerlik şubesine başvurunuz.

Son Yoklama Gününden Önce;

* Verem savaş dispanserine giderek, verem taraması yaptırıp sonuç belgesini alınız.

Son Yoklamaya Gelirken;

Nüfus hüviyet cüzdanınızı,

2 adet fotoğrafınızı,

Öğrenim durumunuzu gösterir belgenin aslı ve fotokopisini,

Verem savaş taraması sonuç belgesi

Meslek veya sanatınıza aitbelgeleri,

Sporcu lisansınızı,

Sürücü belgenizin aslı ve fotokopisini

mutlaka yanınızda bulundurunuz.

Son yoklama sırasında sağlık durumunuzun tam olarak tespit edilebilmesi için varsa önceki yıllarda geçirmiş olduğunuz hastalıklara ait tedavi belgeleri ile raporlarınızı yanınızda bulundurunuz ve muayene sırasında durumunuzu tabiplere mutlaka bildiriniz.

.Öğrenci, hapis, yurtdışında işçi veya işveren olarak veya hastanede bulunuyor iseniz, ilgili kuruluşlardan veya konsolosluklardan alacağınız bu durumunuzu belirten belgeleri 31 Ekim tarihinden önce askerlik şubesine gönderiniz veya gönderilmesini sağlayınız.

Son yoklamanızı süresi içinde yaptırmadığınız ve mazeretinize ait belgeleriniz askerlik şubesine ulaşmadığı takdirde yoklama kaçağı suçu işlemiş olur ve Askerlik Kanunu ve Askeri Ceza Kanunu gereğince, askerlik şubelerince idari para cezası veya cumhuriyet baş savcılıkları tarafından yapılacak yargılama sonucunda hapis veya ağır hapis cezası ile cezalandırabilirsiniz ağır hapis cezası aldığınız takdirde kamu hizmetlerinde görev alma, seçme ve seçilme hakkı vb. Bazı kamusal haklardan ömür boyu mahrum kalabilirsiniz.

Kaynak : ASAL

Önceki İçerikAjdar Şahdamar – Death Metal Cover-Video
Sonraki İçerikTurkcell 19 TLye Heryöne 400 Dakika 2000 Sms Kampanyası
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz