Windows 7 ve 8’de Sabit Disk Nasıl Bölünür

0
1287

windows8-hdd-bolme-islemi
Genelde yeni bir bilgisayar aldığınızda özellike laptop yani dizüstü bilgisayarlarda HDD bölümü tek parça olarak karşınız gelecektir.Bu durumu daha kullanılabilir bir hale getirmek isterseniz yani HDD yi 2 parçaya bölmek isterseniz yapmanız gereken işlem programsız olarak windows üzerinden yapılabilmektedir.

Son olarak kullandığım yeni cihazımda 440 GB olarak ayarlanmış olarak gelmişti.Bende bu HDD yi 2 farklı bölümüne ayırmak istediğimde ise 220 GB olarak ayarlayıp 2 farklı bölüme bölmüş oldum.Windoww 7 ve Windows 8 olarak açmanız gereken bölüm “Sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendir” şeklindedir.Ayarlar bölümünden bulabilirsiniz.
windows8-bölme-islemi
Daha sonra ise karşınza gelen bilgisayarınızda bulunan HDD nin kaç bölüm olduğudur.Siz buradan istediğiniz bölümü ayırabilirsiniz.Yani işletim sistemini hangi bölümde ise onun bulunduğu bölümden yeni bir HDD bölümü ayarlayabilir ve kullanıma başlayabilirsiniz.

windows7-hdd-bolmek

Sağ tıklayıp birimi küçült dedikten sonra ise kısa süre sonra aşağıdaki resimde görüldüğü gibi ne kadar bir parçanın ayrılabilceğiniz ise göstermektedir.
hdd-bolum-ayirma

Bu bölümden sonra parçalama işlemi başlaycaktır.Sizden yeni bir birim ismi yani işletim sisteminiz C de ise siz farklı bir isim seçerek işlemin tamamlanmasını sağlayabilirsiniz.Bu işlemden sonra ise son birkez biçimlendirme yaparak kullanmaya başlayabilirsiniz.
surucu-ismi-hdd

Önceki İçerikAlabora Ne Zaman Hangi Kanalda
Sonraki İçerikWindows Kişisel Bilgisayarınızı Korudu
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz