Okullarda Çevre ve Ormancılık Eğitimi

0
922

Okullarda çevre ve ormancılık eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında tüm öğrencilere ağaçlandırma, tohum, fidan yetiştirme ve dikimi eğitimi verilecek

04.03.10

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu,”Çevre ve Ormancılık Eğitimi Protokolü” çerçevesinde okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim, mesleki eğitim alan tüm öğrencilere çevre ve ormancılık, ağaçlandırma, tohum, fidan yetiştirme ve dikimi eğitimi verileceğini bildirdi.

”Çevre ve Ormancılık Eğitimi Protokolü” Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu tarafından Yüksel İnşaat Avizeli Salon’da düzenlenen törenle imzalandı. Eroğlu, yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye’nin gözbebeği kurumlarından olduğunu belirterek, protokol imzalamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Vatandaşlara daha temiz, daha güzel bir Türkiye sunmanın, gelecek nesillere daha güzel bir ülke bırakmanın bir görev olduğunu ifade eden Eroğlu, bu kapsamda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Eroğlu, 2008 yılında başlatılan ağaçlandırma seferberliği çerçevesinde koydukları hedefleri her yıl aştıklarını, Türkiye’nin ağaçlandırmada geçen yıl dünyada ilk üçe girdiğini anımsattı. Bakan Eroğlu, bu yılki hedefleri aşacaklarına inandığını belirtti.

Çevre konusunda eğitim materyalleri hazırlanacak

Okulların ağaçlandırılması konusunda Milli Eğitim Bakanlığıyla daha önce imzalanan protokol hakkında da bilgi veren Eroğlu, 2008 ve 2009 yılında toplam 13 bin 227 okulda yaklaşık 2 milyon 700 bin fidan dikildiğini söyledi. Gençlere orman sevgisini aşılamak amacıyla yapılan çalışmaları çok önemsediklerini anlatan Eroğlu, ”Bu kapsamda okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim, mesleki eğitim alan tüm öğrencilere çevre ve ormancılık, ağaçlandırma, tohum, fidan yetiştirme ve dikimi eğitimi verilecek. Çocuklara tohumdan başlanarak nasıl fidan yetiştirileceği konusunda okullarda eğitim verilecek. Uygun görülen derslerdeki programların çevre konusunda zenginleştirilmesi sağlanacak. Bu da çok önemli. Çünkü çevre hepimizin, bu ülke, dünya, çevre hepimizin ortak malıdır. Ayrıca, çevre konusunda farklı eğitim materyalleri hazırlanarak okullara dağıtılacak, yarışmalar düzenlenecek. Kampanyalar, panel ve sempozyumlarla projeye katılım sağlanacak.”

Eroğlu, öğretmenler için çevre eğitimi konusunda kitap hazırlanacağını ve hizmet içi eğitim programlarında çevre konusuna ağırlık verileceğini de anlattı. Protokolle öğretmenlere, öğrencilere önemli görevler düştüğünü belirten Eroğlu, yapacakları özverili çalışmalar için şimdiden teşekkür ettiğini söyledi.

(Kaynak: AA)

Önceki İçerikFacebookun Yeni Oyunu Benim Şehrim (My City Life)
Sonraki İçerikFox TV – Ece Erken ile Benimle Eğlenir Misin Programı
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz