Facebookun Yeni Oyunu Benim Şehrim (My City Life)

88
3155

Öncelikle söyleyeyim ki oyunun en büyük özelliği Türkçe olması. Gerçi bu oyunlar bir çoğumuzun İngilizceyi sökmesine sebep olmuştur ama Benim Şehrim oyununun türkçe olması birçok oyuncu için oynaması daha kolay olacağını düşünüyorum.

Benim Şehrim’de oyunun isminden de anlaşılacağı gibi kendi şehrinizi kuruyorsunuz. Oyun ilk açıldığında bir adet Enerji Santraliniz, birkaç adet ise küçük eviniz bulunuyor. Termik santralinize ve evlerinize tıklayarak oyundaki ilk paranızı kazanıyorsunuz. Oyunda Para, “Jeton” olarak tabir ediliyor.

Oyunda ilk olarak küçük evlerinizi, işyerlerinizi ve yollarınızı kurabiliyorsunuz. Geçtiğiniz her Level’da yeni evler, işyerleri ve farklı hizmet ünitelerinin kilitleri açılıyor.

Sağ alt köşede ise menüler bulunuyor. Bu menüde en çok kullanacağınız kısım “Mağaza” bölümü olacak. Mağaza bölümünden evlerinizi, işyerlerinizi, yollarınızı ve bir şehirde aklınıza gelebilecek her türlü objelerin paralarını ödeyerek şehrinize yerleştirebiliyorsunuz. Fakat sadece para ödemek yerleştirmek için yetmiyor. Bu objelerin üzerinde bunları şehrinize dikebilmeniz için gereksinimler görünüyor. Örneğin şehrinizde bir “Lüks Cafe” açmak isterseniz bunun için 6 Halk, 2 Enerji ve 2 Ulaşım puanını gereksiniminizi “İhtiyaçlar” bölümünde göreceksiniz. “Bu ne demek oluyor?” diyenlere oyun panelinin üst kısmındaki “Stats” bölümüne bakmalarını öneriyoruz. Bu bölümde şehrinizin Enerji, Halk, Kirlilik, Suç ve Ulaşım durumunu görebiliyorsunuz. Örneğin bir Lüks Cafe açmak için halkınızdan 6 kişinin boşta olması, 2 enerji puan boşluğu ve 2 ulaşım puan boşluğu olması gerekiyor. İlk olarak halkınızı çoğaltmak istiyorsanız şehrinize yeni evler dikmelisiniz. Evlerin büyüklüğüne göre “Halk” çoğalıyor. “Etkiler” bölümünde ise açacağınız Lüks cafe’nin şehrinize yapacağı etki görülüyor. Açılan her ticari iş yerinde şehrinizdeki “Suç oranı” biraz daha artıyor ve hırsızlık olayları çoğalmaya başlıyor. Bunu da oyunun ileriki level’larında şehrinize “Karakol” yaparak çözebileceksiniz. Şehrinize yerleştireceğiniz her ev, işyeri ve diğer hizmet binaları şehrinizden enerji kullanıyor ve “Enerji Santrali” puanını düşürüyor. Bunu da şehrinize yeni Enerji Santralleri, Jeneratörler ve Enerji bataryaları kurarak çözebiliyorsunuz. Fakat bu sefer de şehrinizde “Kirlilik” oranı yükseliyor. Kirliliği ise şehrinize park, sera ve ağaçlandırma yaparak giderebiliyorsunuz.

Oyunda diktiğiniz her ev, işyeri ve hizmet ünitelerinden “Vergi” alıyorsunuz. Alacağınız vergi miktarı ise yine “Mağaza” bölümünde dikeceğiniz objenin üstüne geldiğinizde yazıyor. Örneğin bir Lüks Cafe’den her 6 saatte bir 150 jeton vergi kazanıyorsunuz. Lüks Cafe’nizin etrafında “Yeşil Işık” yandığında cafenin üzerine tıklayarak verginizi tahsil edebiliyorsunuz.

Oyunda Level’ları “Deneyim Puanınıza” göre atlıyorsunuz. Deneyim puanınız topladığınız vergilerde ve şehrinize yerleştirdiğiniz bazı objelerde artıyor. Deneyim puanınızı ise oyun panelinizin üst kısmında görebilirsiniz.

Şehrinizde artık alanınız size dar geldiğinde yine farmVille’de olduğu gibi “Mağaza” bölümünden “Eklentiler” sekmesine girerek şehir arazinizi jeton karşılığı büyütebiliyorsunuz.

Önceki İçerikSex.com yine satışa çıktı
Sonraki İçerikOkullarda Çevre ve Ormancılık Eğitimi
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

88 YORUMLAR

  1. BENİM ŞEHRİM OYUNUNA YORUMUM : Benim Şehrim güzel bir oyundur oynamanıuzı tavsiye ederiim :bye: :good: :yahoo: :heart: B-) :mail:

  2. Cheat Engine 5.4 5.5 5.6 Kullandım hepsinde de Lütfen sayfayı günceleyin sayfası geliyo onunla nasıl başa çıkabiliriz bi bilginiz varmı ya ? Lütfen yardımcı olun.

  3. chat engineler (chat engine5.5) işe yarıyorda güncelleme çıkıyor sonra herşey eski halini alıyor. nasıl çözdün bu sorunu çözen var mı

  4. arkadaşlar bu oyununda hilesi var ama biz bilmiyoruz bende benim şehrim oynuyorum ve günde 15.000 kazanıyorum herseyi aldım.bu oyunda gerekli olan şey ucuz ve çok para getiren şeyler almanız.ya da bir facebook açıp hergün ondan küçük park gönderip satabilirsiniz ve 1.000 paranız olur ama sakın itfaiye almayın çok kötü ben 4 tane büyütme aldım şehrim şu an çok güzel.

    • gercekten çok eziksin
      ben günde 100,000 para yapıorum eklentim 10 ve birde itfaiye gerekir çünkü suç azaltıor ve banka koyarsın toplarken 5,000 verior

  5. ben güzel yazılar yazacağım ve benim şerim oyununu şok seviyorum arkada olarak eklmek isitien eklesin adm:talha hasan şimşek orda .ocuk fotoğrafı var ekleyin
    Güzel Yazılar:
    1.€n sevdiğinin €n sevdiği olmak isterdim
    2.biri size aklını laırım derse sizde aklımı almaya aklın yetmez uğraşma bnimle sabrın yetmez ben bu kadar emin konuşuken alayıda gelse hiç faketmez
    3.biri size napiyosun derse sizde seni diyin 🙂
    4.seni sevsem para etmen sen beni sevsen aşk etmen
    Seni Seviyorum
    İlayda +o(

    • xD kardeş fareyi onun üstüne gitrdiğinde orda enerji sanralini kurtar yazıyor onun
      üstüne bas yayınla seni arkadaşların gürür se sündürür
      🙂

  6. oyunu yeni oynamaya baslayan arkadaslar icin gerekli DİKKAT!!

    oyunda kullandıgınız herhangi bisey örnegin(banka.enerji santrali.apartmanlar vs.) gibi seylerde ‘YANGIN’ cıkma ihtimalinde öncelikle yanan seyin üzerine tıklayın ve gelen yazıyı profilinizde paylaşın ve bu oyunu oynayan ve oyunda komsunuz olan bi arkadasınızdan profilinizdeki paylastıgınız yangınla alakalı olan yazının yan tarafındaki yangını söndür yazısına tıklamasını isteyin…hepsi bukadar basit… tesekkür ederim. xD

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz