İso Dosyası Nasıl Oluşturulur

1
2843

iso-dosyasi-yazdirma
Bildiğiniz gibi eskisi gibi dosyalarımızı CD/DVD gibi materyallerde korumak yerine onları kalıplar halinde harici disk yada hdd lerde taşımayı tercih ediyoruz.Tabi daha sonra bunlar lazım oduğu zaman ise tekrar CD/DVD ye çekmek istediğimiz de iso kalıp dosyası olarak olması daha rahat ve hızlı bir şekilde kullanabilmemezi sağlayacaktır.Biz ilk olarak kullandığımız CD/DVD leri iso dosyalarına çevirmeyi öğreneceğiniz..

İlk olarak bu işlem için uygun programları indirmeniz gerekiyor.Piyasada ücretli ve ücretsiz olarak birçok program bulunmaktadır.Bizim size önereceğimiz programlar ise Free ISO Creator,AnyToISO,Nero,ImgBurn gibi birkaç program olabilir.

Program Özellikleri
-ImgBurn, hafif bir CD / DVD / HD DVD / Blu-ray yazdırma programı. ImgBurn birkaç moddan oluşuyor:
-Read – Bir disk kalıbından verileri okuyabilme
-Build – Disk kalıbı dosyası oluşturabilme
-Write – Bir disk kalıbını CD/DVD ortamına yazdırabilme
-Destekledi dosya türleri BIN, CUE, DI, DVD, GI, IMG, ISO, MDS, NRG ve PDI desteklemektedir. Aynı zamanda birçok ses dosyasını AAC, APE, FLAC, M4A, MP3, MP4, MPC, OGG, PCM, WAV, WMA, WV da yazdırabilmektedir.

imgburn-iso-dosyasi

1. Write image file to disc: Bilgisayarınızdaki bir imaj dosyasını boş cd ya da dvd’ye yazdırmak için bu kısmı kullanacaksınız.
2. Create image file from disc: Bir cd ya da dvd’nin iso şeklinde imajını almak için seçmeniz gereken kısım.
3. Write files/folders to disc: Bilgisayarınızdaki klasörleri ya da dosyaları bir cd’ye iso şeklinde atabilirsiniz.
4. Create image file from files/folders: Bilgisayarınızdaki klasör ve dosyaları iso’ya çevirip bilgisayarınızda saklayabilirsiniz.

isoburn-iso-doyasi

yazma hızını belirledikten sonra size kayıt etmeniz gereken yeri soracaktır.Son olarakda bunu seçtikten sonra ise Create image file from disc dedikten sonra işlem başlayacaktır.

Önceki İçerikSpyHunter Nasıl Kaldırılır
Sonraki İçerikFirefox Babylon Nasıl Silinir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz