iPhone ve iPad Oyun Yedekleme

0
3347

Bildiğiniz gibi İos cihazlar android cihazlarda biraz daha farklı ve kullanımda da farklılıklar bir hayli fazla diyebiliriz.Özellikle program konusunda ise ios cihazlar kullanıcısı için değişik yöntemlerle işlemler yapıldığını bilmekteyiz.Bizde sizler için İtunes programını kullanmadan oyunlarınızı ve uygulamalarınızı nasıl yedekleyeceğinizi anlatacağız.

Özellikle ise son dönemlerde oyun çılgınlığı fazlasıyla arttı ve neredeyse herkesin elinde bir akıllı telefon yada tablet ile oyun oynamaktadır.Tabi haliyle bu kadar oyun oynandığına göre satın alınan oyunlar ve yapılan yüksek skorlar,devam edilen oyunlardan bunlarla beraber geliyor.Eğer böyle bir durum varsa oyunlarınızı kayıt edebilir yeni bir cihaz aldığınızda yükleyebilir ve kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.Hatta bazı firmalar icloud servisleri açıp oyunlarınızı yedekleme imkanıda sağlamaktadır.

Bizde sizler için iphone ve ipad ile oynadığınız oyunlar için kaldığını yerden devam etmek isteseniz oyunlarınızı yedekleme için neler yapılabilir ve bilgisayarınıza yedekleme işlemini anlattık.

1-İlk olarak yedekleme işleminde kullanacağımız CopyTrans Apps programını bilgisayarmıza indiriniz ve kurunuz.

2-Kurulum işlemi bittikten sonra ise CopyTrans Apps programında iphone yada İpad cihazınızı data kablosu ile bilgisayarınıza bağlayınız.

3-CopyTrans Apps programında İphone yada İpad hangi cihazınız varsa cihazda yüklenen oyunlar karşınıza gelecektir.Yedeklemek istediğiniz oyun üzerinde farenizin sağ tuşunu kullanarak sağ tıklayınız ve Back up seçeneğini göreceksiniz.

iPhone ve iPad Oyun Yedekleme

4-Oyunu bilgisayarınızda nereye yedeklemek istiyorsanız orayı seçiniz ve Ok seçeneğini onaylayınız.

ipad-oyun-yedekleme

5-Yukarıdaki görselde ise Options seçeneğine geliniz.Daha sonra alt bölümde açılan App ve Documents seçeneklerinin işaretli olduğunu kontrol ediniz ve Ok seçeneğini işaretleyiniz.

6-Yedekleme işlemi bittikten sonra dosyayı bilgisayarınızda belirttiğiz yere IPA uzantısı olarak kayıt edecektir.

7-IPA uzantısı olarak bilgisayarınıza kayıt ettiğiniz oyunları farklı bir iphone yada ipad cihaza kurmak istediğinizde ise CopyTrans Apps’in üst bölümünde bulunan “Install apps” seçeneğine tıklayınız ve yükleme işlemine başlayınız.

Önceki İçerikSon Güncelleme ile Instagram’a Gelen Yenilikler
Sonraki İçerikSony Xperia Z2 Lollipop Güncellemesi Geldi
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz